Deputatul USR Claudiu Nasui a facut o analiza a banilor pe care Viorica Dancila i-a dat pentru elicopterul privat, la care a apelat premierul pentru a se deplasa mai repede in Moldova.

Nasui arata, intr-o postare pe Facebook, ca banii nu provin din fondurile PSD, asa cum a sustinut prim-ministrul, ci vin, de fapt, tot de la stat, prin subventia acordata partidelor.

"De unde sunt banii de elicopter ai doamnei prim-ministru?

Zilele trecute, ni s-a mai aratat o data diferenta intre conducatorii politici si platitorii de taxe si impozite. In timp ce noi facem ore in trafic, doamna prim-ministru a luat elicopterul pentru turneul ei.

Ne-au luat banii ca sa faca drumuri si autostrazi si nu ne-au facut nimic. In 2014 au introdus chiar taxe noi (supra-acciza) pentru a construi autostrazi. Nu au facut nimic. Noi am ramas cu taxele, ei au ramas cu banii pe care i-au spart pe pensii speciale si salarii.

Dar cel mai ingrijorator este felul cum a ales prim-ministrul sa explice faptul ca a mers cu elicopterul. A raspuns foarte calm ca banii pentru elicopter sunt privati pentru ca au venit de la partid, nu de la bugetul de stat. Daca sunt bani privati ce ne intereseaza cum sunt cheltuiti?

As fi tins sa fiu de acord cu doamna prim-ministru daca intr-adevar erau bani privati. Problema tocmai acolo este, ca nu sunt deloc.

De unde au bani partidele? Nu cumva tot din banii nostri? Un roman mediu plateste o groaza de taxe si impozite: 45% din salariu la stat, din ce ramane mai plateste TVA si accize la ce mai cumpara. Din banii acestia tot mai multi au luat calea partidelor. Daca in 2016 subventia pentru partide ne costa 16 milioane de lei, acum a ajuns sa ne coste 269 de milioane de lei", a scris deputatul USR pe contul sau de Facebook.

El a mai notat ca PSD "a explodat" subventia de stat a partidelor si numai in luna august 2019 social-democratii au primit peste 11 milioane de lei din bani publici.

"Politicienii se fac ca nu stiu, insa banii de partid tot din banii nostri provin. Mai grav, PSD a explodat subventia de stat a partidelor. Parlamentul Romaniei a votat o lege prin care suma alocata de la bugetul de stat pentru partidele politice a sarit de la maximum 0,04% din veniturile bugetului de stat, la minimum 0,01% din PIB.

Adica finantarea care inainte era maxima a devenit minima si s-a mai si inmultit de cateva ori.

Astfel, daca in 2016 partidele primeau undeva la 16 milioane de lei de la bugetul de stat, in 2017 suma s-a aproape dublat, ajungand la 30 de milioane de lei. In 2018, in urma modificarii legislative, peste 170 de milioane de lei au ajuns la partide, ca in 2019 sa fie programate 269 de milioane de lei in subventii pentru partide.

Chiar luna aceasta, august 2019, cand doamna premier s-a plimbat cu elicopterul in Moldova, PSD a primit peste 11 milioane de lei din bani publici, insumand peste 50% din subventiile acordate in luna curenta. Astfel, banii aceia de la partid nu sunt altceva decat banii nostri din taxe si impozite care merg in luxul politicienilor", se mai arata in postare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri