Forurile de conducere ale ALDE vor decide, luni, iesirea de la guvernare, urmand ca ministrii sustinuti de acest partid sa isi dea demisia in prima sedinta de guvern, au informat surse politice.

Decizia de a iesi de la guvernare a survenit dupa ce PSD nu a sustinut cererea ALDE vizand o restructurare guvernamentala si un nou program de guvernare, potrivit Agerpres. Liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, se retrage din cursa pentru alegerile prezidentiale pentru ca social-democratii care l-ar fi votat in cazul unui candidat unic al PSD-ALDE nu o vor mai face, intrucat exista candidat propriu al PSD, mentioneaza sursele.

Aceleasi surse au precizat ca Calin Popescu Tariceanu va demisiona din functia de presedinte al Senatului la inceputul sesiunii parlamentare. De asemenea, parlamentarii ALDE sunt dispusi sa voteze o motiune de cenzura a Opozitiei.

ALDE si PRO Romania vor constitui o alianta electorala pentru alegerile prezidentiale, ALDE fiind dispus sa il sustina logistic pe candidatul independent Mircea Diaconu in cursa pentru Palatul Cotroceni, potrivit acelorasi surse.

Citeste si:
Iohannis se consulta cu partidele pentru desemnarea unui nou premier
Presedintele Iohannis se...

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Iohannis ar putea anunta astazi premierul desemnat