Liderul USR si candidatul Aliantei USR-PLUS la prezidentiale, Dan Barna, a declarat, luni, ca va propune actualului parlament un acord politic, „in care trebuie sa se implice si presedintele Iohannis si celelalte partide numite astazi de opozitie, pentru a agrea realizarea acestor alegeri anticipate”.

"Solutia alegerilor anticipate este cea in care credem, este cea care poate fi demarata. Imediat dupa prezidentiale, aceste alegeri ar putea sa aiba loc intr-un termen cat mai scurt, respectand, evident, procedurile parlamentare, pentru ca este un obiectiv pe care eu, ca si candidat al Aliantei USR PLUS si ca viitor presedinte al Romaniei, mi-l asum, acela de a cere actualului Parlament un acord politic in care trebuie sa se implice si presedintele Iohannis si celelalte partide numite astazi de opozitie, pentru a agrea realizarea acestor alegeri anticipate, singurele care ne scot, practic, din criza care se contureaza", a spus Barna, citat de Agerpres.

Dan Barna a declarat ca alianta USR-PLUS poate intra la guvernare doar in conditiile unei majoritati parlamentare care sa sustina reformele de care Romania are nevoie.

"Alianta USR PLUS este decisa si va intra la guvernare si poate intra la guvernare, in orice moment, doar in conditiile unei majoritati care sa sustina reformele de care Romania are nevoie. Astazi, si nu peste cinci ani, Romania are disperata nevoie de reforme structurale majore. Romania are disperata nevoie sa inceapa investitiile pe care romanii le asteapta, Romania are disperata nevoie de reforma in educatie, in sanatate si in administratie. Aceste reforme pot fi si vor fi realizate de Alianta USR PLUS cu o sustinere parlamentara consistenta si reala, care nu se poate realiza decat prin alegeri anticipate. Pentru ca noi nu mai vrem sa discutam despre problemele Romaniei. Nu mai vrem sa adoptam legi care sa faca autostrazi, ci vrem sa avem o guvernare care sa inceapa sa rezolve aceste necesitati", a afirmat Barna in cadrul unei conferinte de presa sustinute la Parlament.

Barna a apreciat ca Guvernul Dancila "nu mai are nicio legitimitate" si i-a cerut "sa vina in Parlament" pentru a vedea daca mai are sustinerea necesara sau sa plece de la guvernare.

Citeste si:
Orban: Am incredere ca putem reusi investirea din prima
Orban: Am incredere ca putem...

Sursa foto: Facebook Dan Barna

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Dan Barna vrea alegeri parlamentare anticipate, odata cu localele