Ieri am avut placuta ocazie de a merge cu tramvaiul 41 si a testa serviciile de exceptie, dupa ce Gabriela Firea, intr-o esuata tentativa de a-si face imagine pozitiva, a mers pe linia sa, inconjurata de colegi, politie si oameni frumos mirositori la camasa. Am luat tramvaiul din statia Crangasi, spre Militari, si acolo, pe un “refugiu” improvizat, am vazut una dintre cele mai triste imagini ale indiferentei, resemnarii si nesimtirii – umane in general, si a PSD/Firea, in particular.

Dupa ce Gabriela Firea a mintit, iarasi, fara sa clipeasca, spunand ca tramvaiele 41 vor circula, normal, de la 1 septembrie (de fapt circula foarte rar, intrucat pe o bucata din ruta se merge pe o singura linie), cu putine saptamani in urma s-au apucat sa “repare” refugiul de la Crangasi.



Evident, acesta nu este gata, asa ca oamenii au fost directionati spre un alt “refugiu”. Si pun intre ghilimele, intrucat acele “bucati” de beton sunt, de fapt, accidente sau tragedii care se pot intampla in orice clipa.

Bucati de beton cu o latime de 0,5 metri, care se balangane, lipite de strada pe care trec masini, lipite de sinele de tramvai. Bucati de beton pe care zeci de oameni stateau inghesuiti. Suficient ca unul dintre ei sa alunece si sa cada in fata masinii sau a tramvaiului si…cine ar fi fost raspunzator?

Raspunsul scurt? Noi. Noi, cei care am asistat la secventa, injuram, dar nu am facut ceva pentru a rezolva problema. Ce ar fi fost util? Ca zeci de oameni sa se puna pe sina de tramvai, simultan, pentru a protesta impotriva bataii de joc a primariei, a Gabrielei Firea. Insa nimeni nu a facut-o. Iar daca era un singur om, sunt convins ca s-ar fi gasit multi care sa-l fi criticat pentru decizia lui de “a bloca traficul” – lumea e grabita, vrea sa ajunga la destinatie mai repede, oboseala, caldura si asa mai departe.

Imaginea de mai sus este cea a indiferentei, a resemnarii in fata nesimtirii autoritatilor votate de noi sa ne reprezinte interesele.

imaginea de mai jos este a comunismului, a nesimtirii, a minciunii si a imposturii. Atat de mult ne-am obisnuit cu ea, incat suntem indiferenti chiar si in fata tragediilor care stau pe cale sa se intample? Nu mai avem vointa nici sa protestam?

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri