Vicepremierul Mihai Fifor a afirmat ca au trecut 5 zile de la decizia Curtii Constitutionale si 26 de zile de cand presedintele Klaus Iohannis ar fi trebuit sa faca numirile ministrilor interimari si a mentionat ca "din cauza blocajelor presedintelui Romania investeste mai putin, absoarbe mai putini bani europeni si comunitati intregi de romani sunt private de la dezvoltare", noteaza Agerpres.

"Curtea Constitutionala a stabilit ca domnul Iohannis a blocat Guvernul si il obliga sa emita "de indata", adica IMEDIAT, decretele de desemnare a ministrilor interimari. Sunt deja 5 zile de la decizia Curtii si 26 de zile de cand ar fi trebuit sa faca numirile interimarilor. In tot acest timp, pe masa fara titular de la Ministerul Mediului, de pilda, zac sase proiecte de investitii pentru alimentare cu apa in valoare de 1,5 miliarde euro, din fonduri europene. Din cauza blocajelor presedintelui, Romania investeste mai putin, absoarbe mai putini bani europeni si comunitati intregi de romani sunt private de la dezvoltare. Acesta e "presedintele" care va propune ironic "Romania normala"! Spun "ironic" pentru ca intr-o Romanie normala cetatenii ar trimite direct acasa un astfel de presedinte! Aveti ocazia sa o faceti prin vot la alegerile din noiembrie!", a scris duminica Fifor pe Facebook.

Curtea Constitutionala a Romaniei a admis, miercuri, sesizarea privind conflictul juridic intre Guvern si presedintele Klaus Iohannis, stabilind ca seful statului urmeaza sa emita "de indata" decretele de revocare a ministrilor, precum si pe cele de desemnare a interimarilor.

Sursa foto: Facebook Fifor Mihai


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
30.000 de copii la meciul Romania - Norvegia. Reactia FRF la acuze