Curtea Constitutionala a Romaniei a dispus inregistrarea de catre Biroul Electoral Central (BEC) a candidaturii omului de afaceri Viorel Catarama la alegerile prezidentiale din noiembrie, noteaza Agerpres.

Curtea a admis contestatia formulata impotriva deciziei Biroului Electoral Central din 20 septembrie si, in consecinta, a dispus inregistrarea de catre BEC a candidaturii si a semnului electoral in cazul lui Viorel Catarama, la alegerile pentru presedintele Romaniei din anul 2019.

BEC anunta sambata ca a respins candidatura si semnul electoral ale lui Viorel Catarama. Membrii Biroului Electoral precizeaza in decizia de respingere ca, ''in urma verificarii listelor de sustinatori efectuate de BEC cu sprijinul aparatului tehnic auxiliar al acestuia, s-a constatat ca 94.170 de semnaturi din totalul de 230.341 prezentate ca apartinand unor persoane diferite prezinta elemente de similitudine evidente care inlatura prezumtia simpla de validitate a acestora.''

Totodata, judecatorii constitutionali au respins si contestatiile formulate privind inregistrarea candidaturii Vioricai Dancila (PSD) si a lui Theodor Paleologu (PMP) la alegerile prezidentiale.

Citeste si:
USR trimite Avocatului Poporului solicitare pe legea pensiilor...
USR trimite Avocatului...
Sursa foto: LIVIU SOVA / AGERPRES FOTO

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Lista candidatilor la alegerile prezidentiale din 2019
Setari Cookie-uri