Toate partidele s-au unit pentru a trece motiunea de cenzura. Au fost si colegi din cadrul PSD care au tradat, spune Viorica Dancila dupa votul inregistrat astazi, vot in urma caruia Guvernul PSD a fost demis.

"Plecam cu datoria implinitita. Am reusit sa indeplinim foarte multe obiective din program, obiective pe care oamenii le-au vazut si le-au simtit. Le doresc sa vina in plenul Parlamentului cat mai repede cu o noua formula guvernamentala. Fac apel la presedintele Iohannis sa nominalizeze cat mai curand un premier, chiar astazi", a precizat Viorica Dancila.

Motiunea de cenzura impotriva Guvernului PSD a trecut cu 238 de voturi "pentru" si 4 voturi "impotriva". In urma acestui rezultat, Guvernul PSD este demis.

Guvernul Dancila va trebuie sa plece, astfel, de la putere, dupa o dimineata plina de atacuri atat din partea puterii, cat si a opozitiei. Puterea s-a axat pe aceleasi mesaje - cresterea pensiilor si a salariilor bugetarilor, faptul ca Romania are cea mai mica datorie publica din Uniunea Europeana si faptul ca, in urma cu 9-10 ani, Guvernul Boc a taiat aceste pensii si salarii.

De partea cealalta, opozitia a subliniat incalcarea flagranta a programului de guvernare, promisiunile fara acoperire, dar si faptul ca PSD a indatorat Romania cu sume record.

Citeste si:
Guvernul a cazut: Care sunt cele 3 scenarii care vor urma
Ce se intampla dupa caderea...

Sursa foto: Agerpress foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
UPDATE Dancila isi lanseaza candidatura la prezidentiale. Declaratii.