Stefan Mandachi, omul de afaceri din Suceava care a construit un metru de autostrada in Moldova, a declarat, pentru wall-street.ro, ca schimbarea "unuia dintre cei mai slab premieri din istoria Romaniei" este un lucru benefic pentru tara si economie. La nivel de business, proprietarul lantului de restaurante Spartan evidentiaza importanta reducerii impozitelor pe salarii si necesitatea unei strategii nationale pentru repatrierea fortei de munca din strainatate.

"Sunt multumit ca se schimba unul dintre cei mai slab pregatiti premieri din istoria Romaniei. N-am inteles niciodata cum a ajuns Dancila prim-ministrul tarii mele, ce criterii si teste a trecut pentru functia asta. Cel putin cu un antreprenor mediu nu avea discutii comune, pentru ca nu a condus niciodata afaceri, oameni, departamente sau echipe. Sper sa fie pus premier un antreprenor de succes sau un specialist in economie care sa sprijine mediul de afaceri nu sa puna biciul si birul pe el cum a facut marea majoritate. Mediul de afaceri este motorul economiei nu magarul de sacrificiu", a spus Mandachi.

In ceea ce priveste infrastructura, proprietarul Spartan aminteste de starea precara a drumurilor din Moldova.

"La nivel de infrastructura, guvernul a fost penibil. Si nu doar guvernul proaspat demis. Nici celelalte anterioare n-au fost mai breze, dar ultimul guvern a fost cu atat mai jenant cu cat se umfla in pene ca face si drege. Moldova e umilita, uitata in harta tarii, nu au facut 1 metru de autostrada din 1 decembrie 2018 cand s-au batut cu pumnul in piept ca fac autostrazi in baza legii. Problema guvernului care va veni e urmatoarea: anul asta, toti, dar toti politicienii fara exceptie, au promis in campanie ca fac autostrazi. Vom vedea. I-am urmarit cu atentie: cu totii au promis", a adaugat Mandachi.

In ceea ce priveste asteptarile, omul de afaceri subliniaza importanta reducerii impozitelor pe salarii si a birocratiei.

"La nivel de business am urmatoarele asteptari:

  • reducerea impozitelor pe salarii;
  • reducerea birocratiei si digitalizarea totala a depunerilor tuturor cererilor din institutii;
  • strategie nationala pentru repatrierea fortei de munca din strainatate;
  • facilitati pentru antreprenorii romani care investesc banii in Romania (dupa model american);
  • sanctionarea maxima a ANAF in caz de abuzuri;
  • premierea contribuabililor mari care isi achita taxele corect si la timp;
  • predictibilitate fiscala si despagubirea celor afectati in caz de impredictibilitate;
  • consultarea reala a mediului de afaceri nu doar consultare superficiala, de fatada;
  • plan de marketing de tara si promovarea tarii la nivel mondial", a spus Mandachi.

Stefan Mandachi a construit, in semn de protest, in judetul Suceava, primul metru de autostrada din Moldova intre Voronet si Putna, care a fost inaugurat pe 15 martie, la ora 15. Tot atunci, omul de afaceri, proprietar al lantului de restaurante Spartan, a intrerupt activitatea pentru 15 minute, in semn de protest, in restaurantele Spartan si in toate businessurile pe care le detine. Sute de firme si mii de angajati s-au alaturat campaniei "Romania vrea autostrazi" si au suspendat activitatea.

Sursa foto: Facebook Stefan Mandachi

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri