Premierul desemnat Ludovic Orban a declarat, vineri, ca, daca USR conditioneaza sustinerea Guvernului de trecerea unor proiecte de legi in Parlament, aceasta este „o pozitie nerezonabila”, pentru ca nu poti sa ceri PNL decat ce poate face PNL.

Orban a spus, dupa intalnirea cu liderii USR, ca i s-a parut ca s-au inteles. El a precizat ca deocamdata nu s-a ajuns cu discutia la sustinerea la vot a Guvernului si ca va fi o a doua intalnire, cel mai probabil marti.

In legatura cu faptul ca USR a anuntat ca va decide daca voteaza Guvernul in functie de ce se va intamplat luni si marti cu anumite legi in Parlament, Ludovic Orban a replicat: „Aici va spun sincer ca nu cred ca asta va fi pozitia lor, pentru ca e o pozitie nerezonabila. Nu poti sa ceri PNL decat ce poate da PNL, adica sa sustinem proiectele respective, ceea ce noi sustinem oricum. (…) Noi putem sa facem decat ceea ce am facut in ultimii trei ani, sa sustinem anumite puncte de vedere”.

„Eu va spun sincer, eu cred ca lucrurile sunt foarte simple. Noi suntem partaneri nu de ieri, de azi. Am oprit impreuna Codul Penal, Codul de Procedura Penala, o multime de initiative pe care le-am atacat impreuna la CCR. Cred ca acest parteneriat e un parteneriat onest din punctul de vedere al PNL si contez pe sustinerea USR in votarea Guvernului. Nu cred ca USR ar putea contribui in vreun fel la mentinerea Vioricai Dancila la Palatul Victoria”, a mai declarat Ludovic Orban.

Presedintele USR, Dan Barna, a declarat vineri, la finalul primei runde de consultari cu PNL in vederea sustinerii Guvernului Orban, ca partidul sau va lua o decizie dupa ce va vedea ce se intampla luni si marti in Parlament cu initiativele legislative pe care USR le-a anuntat a fi prioritare: alegerea primarilor in doua tururi, desfiintarea Sectiei speciale de anchetare a magistratilor, modificarea legilor justitiei, adoptarea initiativei privind radarul padurilor si stoparea taierilor ilegale de copaci.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri