Premierul demis Viorica Dancila a declarat ca nu a luat in calcul varianta alegerilor anticipate, adaugand ca stabilitatea tarii este importanta.

Intrebata duminica de jurnalisti, cu prilejul unei vizite la Complexul Multifunctional Caraiman, daca a luat in calcul varianta alegerilor anticipate, ea a raspuns: "Nu am luat. Pentru noi este importanta stabilitatea Romaniei. Intr-un an si opt luni cat am fost premierul Romaniei am vorbit intotdeauna de stabilitate, de consens si ceea ce este mai important pentru oameni. Vedem ca nu au reusit inca sa vina cu un program de guvernare, cu un Guvern, vorbesc de anticipate, deci nu vorbesc de nimic care sa creeze un val de credibilitate pe plan extern si cred ca acest lucru nu este constructiv pentru romani si Romania. Noi suntem pregatiti sa mergem si in anticipate, daca acest lucru se doreste", scrie Agerpres.

Liderul PSD a afirmat ca nu ar demara alegeri anticipate daca va castiga alegerile prezidentiale. "Daca ajung la Palatul Cotroceni - imi doresc sa ajung acolo - voi aduce liniste in tara si echilibru si consens si voi fi un presedinte al romanilor, nu voi imparti Romania intre buni si rai, intre Guvernul meu si ceilalti", a precizat Viorica Dancila, intrebata pe acest subiect.

Ea a mentionat ca va desemna un premier din randul partidului care va face majoritatea in Parlament. Dancila a sustinut ca, in prezent, a fost formata "o majoritate a interesului electoral".

"Vad ca cele sase formatiuni se cearta intre ele, au gasit consens doar cum sa faca rau acestei tari, dar cand sa faca ceva constructiv pentru oameni nu reusesc consensul. (...) Statele membre privesc catre Romania si vor sa vada ce facem aici. In loc sa negociem pentru politica agricola comuna, pentru politica de coeziune, se discuta cadrul financiar multianual la Bruxelles, noi avem un presedinte care e interesat doar sa castige alegerile si dupa el potopul", a adaugat Viorica Dancila.

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Ludovic Orban, numit premier de Klaus Iohannis