La 4 ani de la producerea tragediei din clubul Colectiv, fostul ministru tehnocrat al Sanatatii Vlad Voiculescu este de parere ca la nivel de societate am castigat destul de mult si ne-am si maturizat, "asa cum castiga un copil care trece prin greutati si se maturizeaza prea rapid". In ceea ce priveste scena politica, fostul ministru tehnocrat al Sanatatii considera ca institutiile statului functioneaza mai prost: "De cine au fost conduse mai prost? De politicieni!"

"N-as vorbi numai de scena politica, pentru ca politicientii sunt parte din societate. As vorbi de politicieni punandu-i alaturi de administratie, pentru ca acestia capata control asupra institutiilor statului pe care ar trebui sa le faca sa functioneze mai bine. Si atunci intrebarea este simpla: functioneaza institutiile statului mai bine? Raspunsul meu este nu, functioneaza mai prost. Eu cred ca o echipa functioneaza bine atunci cand este condusa bine. Echipele din institutiile publice functioneaza mai prost pentru ca au fost conduse mai prost. De cine au fost conduse mai prost? De politicieni", a declarat Vlad Voiculescu, intrebat de wall-street.ro cum s-a schimbat scena politica la 4 ani de la Colectiv.

Daca vorbim de restul societatii, cred ca am castigat destul de multe in ultimii ani. Am castigat asa cum castiga un copil care trece prin greutati si se maturizeaza prea rapid. Am castigat si ne-am amarat. Sper eu ca nu ne-am si acrit. Dar ne-am maturizat, cu siguranta. O maturizare fortata a societatii, care cred insa ca nu va mai lasa prima parte a societatii, si anume politicienii si institutiile publice, sa isi faca de cap

Vlad Voiculescu

Totodata, Vlad Voiculescu este de parere ca societatea civila, maturizata, a preluat din ce in ce mai mult o parte din ceea ce ar trebui sa faca statul. "Ce cred eu ca trebuie sa intelegem cu totii este ca nu poti sa preiei tot ce face statul, insa implicarea oamenilor cinstiti in politica este esentiala".

Politica nu ar trebui sa fie vazuta separat de institutiile statului, considera fostul ministru tehnocrat al Sanatatii, pentru ca sunt niste instrumente care trebuie sa functioneze pentru binele public. "Si functioneaza daca sunt bine conduse, duse in directia potrivita".

Intrebat daca s-ar mai intoarce ca ministru al Sanatatii intr-un guvern viitor, Vlad Voiculescu sustine ca acest lucru depinde de impactul pe care l-ar putea avea.

Functia din care cred ca pot sa fac cel mai mult bine este cea de primar al Capitalei, deci o sa candidez la Primaria Capitalei. Sunt convins ca de acolo o sa schimb foarte multe lucruri. Cred ca suntem datori fata de noi insine si fata de ceilalti sa facem ce putem mai bine cu ceea ce credem noi ca avem din punct de vedere al capacitatilor

Vlad Voiculescu

Inconjurat mereu de oameni in proiectele derulate in tara, Vlad Voiculescu crede ca ceea ce poate sa faca mai bine este sa se uite in jur, sa inteleaga si sa miste lucrurile in directia buna "niciodata singur, intotdeauna cu oameni".

"Solutia e simpla, aduni cei mai buni oameni, ii pui impreuna, stabilesti impreuna cu ei directia si te asiguri ca ceea ce tine de tine nu e lasat la voia intamplarii", a declarat fostul ministru.

In contextul desemnarii candidatului USR-PLUS pentru primaria Capitaliei, Voiculescu a declarat ca exista un proces intern al aliantei. Presiunea este mare, deoarece toata lumea este constienta ca sperantele unei mari parti a societatii romane sunt in Alianta USR-PLUS, la Bucuresti mai mult decat oriunde in alta parte.

"Sunt convins ca vom avea intelepciunea sa facem tot ce trebuie pentru interesul public si ca interesele personale ale unui politician sau cele de grup, de partid, vor fi subsidiare interesului public. Adica piramida ar trebui sa fie cat se poate de clara. Interesul oamenilor carora le ceri increderea, apoi interesele de grup, urmate de cele personale", a concluzionat Vlad Voiculescu.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri