Presedintele Klaus Iohannis si premierul desemnat, Ludovic Orban, au discutat, joi dimineata, ultima varianta a listei cu ministri si a programului de guvernare care vor fi depuse, joi, la Parlament, scrie Digi24.

Lista finala a lui Ludovic Orban

Ministrii propusi de Orban sunt:

* Vicepremier - Raluca Turcan

* Ministerul Finantelor Publice - Florin Citu

* Ministerul Afacerilor Interne - Marcel Vela

* Ministerul Afacerilor Externe - Bogdan Aurescu

* Ministerul Justitiei - Catalin Predoiu

* Ministerul Apararii Nationale - general Nicolae Ciuca

* Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de afaceri si Turismul - Virgil Popescu

* Ministerul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor - Lucian Bode

* Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale - Adrian Oros

* Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor - Costel Alexe

* Ministerul Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei - Ion Stefan

* Ministerul Fondurilor Europene - Ioan Marcel Bolos

* Ministerul Sanatatii - Victor Sebastian Costache

* Ministerul Educatiei Si Cercetarii - Cristina Monica Anisie

* Ministerul Culturii - Bogdan Gheorghiu

* Ministerul Tineretului si Sportului - Marian Ionut Stroe

* Ministerul Muncii si Protectiei Sociale - Violeta Alexandru

In ultimele zile, dupa discutiile cu partidele parlamentare din Opozitie, lista cu ministri a suferit mai multe modificari. In unele situatii, din interiorul PNL s-au facut presiuni pentru a schimba anumite persoane care urmau sa fie propuse in fruntea unor ministere, in alte situatii chiar cei din USR i-au cerut lui Ludovic Orban sa schimbe o anumita persoana care ar fi avut probleme de integritate

Insa, ultimul cuvant in definitivarea listei cu ministrii din viitorul Cabinet Orban il are presedintele Klaus Iohannis. De asemenea, presedintele se asigura ca doua portofolii extrem de importante, Apararea si Externele vor fi conduse de specialisti. La Aparare, Iohannis mizeaza pe seful Statului Major, generalul Nicolae Ciuca, iar la Externe pe consilierul sau, Bogdan Aurescu.

Care sunt ultimele modificari cu privire la lista de ministri

Ulitmele modificari pe lista lui Orban sunt la Ministerul Fondurilor Europene, unde a intrat pe lista Marcel Bolos, directorul general ADR Nord-Vest, cadru universitar la Facultatea de Stiinte Economice, considerat un apropiat al lui Ilie Bolojan, desi nu este membru de partid, la Ministerul Sanatatii a fost scos din carti Horatiu Suciu, dupa ce au existat nemultumiri din partea celor de la USR, iar noua propunere este Victor Costache. De asemenea, la Ministerul de Interne va fi propus Marcel Vela, dupa ce zilele trecute parea sa aiba mai multe sanse Laurentiu Leoreanu. Si la Ministerul Tineretului si la Ministerul Mediului au aparut nume noi.

Sursa foto: Facebook Partidul National Liberal

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri