Senatorul PNL Alina Gorghiu a anuntat, joi, depunerea la Parlament a unei propuneri legislative care prevede amanarea, pana la inceputul anului 2021, a termenului de intrare in vigoare a dispozitiilor privind pensionarea anticipata a magistratilor, scrie Agerpres.

"Ieri, PNL a inaintat Biroului permanent al Camerei Deputatilor o propunere legislativa care vizeaza prorogarea termenului de intrare in vigoare a dispozitiilor privind pensionarea anticipata a magistratilor. O norma care nu este oportuna acum, asa cum a constatat si Comisia de la Venetia. Intreg sistemul judiciar ar fi dat peste cap. Realitatea nu poate fi negata: volum mare de dosare, deficit de magistrati. Iar, de aici, lantul slabiciunilor devine tot mai lung: termene peste termene, decizii amanate, cauze care nu sunt solutionate intr-un termen rezonabil... Tabloul nu este unul care sa atraga aplauze. Tocmai de aceea, solutia este una singura: amanarea termenului de intrare in vigoare pentru 1 ianuarie 2021", a scris Gorghiu, pe Facebook.

Potrivit proiectului, Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 92 din 15 octombrie 2018 va fi modificata in sensul ca prevederile referitoare la pensionarea anticipata a magistratilor din Legea de modificare a Statutului judecatorilor si procurorilor vor intra in vigoare la 1 ianuarie 2021.

"Prevederile art. 1 pct. 142 din Legea nr. 242/2018 pentru modificarea si completarea Legii nr. 303/2014 privind statutul judecatorilor si procurorilor, cu referire la art. 82 alin. (3) din Legea nr. 303/2014 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, intra in vigoare la data de 1 ianuarie 2021", prevede proiectul.

Citeste si:
PSD va sesiza CCR pe marginea legilor asumate de Guvern
PSD va sesiza CCR pe marginea...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Ponta spune ca NU vom avea alegeri locale in doua tururi