Presedintele Klaus Iohannis a lansat un avertisment dur la Ministerul Afacerilor de Interne, precizand ca politia, jandarmeria si, mai nou, Departamentul de urgenta au fost sub un atac constant sub guvernarea pesedista care si-a insurubat prietenii si rudele in functii importante.

Seful statului le-a spus politistilor ca au tolerat sau au fost obligati sa tolereze acest proces care a afectat siguranta cetateanului. El a mai precizat ca noul ministru are o misiune dificila, cerandu-i o ”schimbare de paradigma", scrie Hotnews.ro.

Seful statului a facut apel la reforma si profesionalism, in cadrul ceremoniei de instalarea a noului ministru al afacerilor interne.

”Diletanti pesedisti si oameni care au vazut doar interesul propriu si a gastii de partid pe care au creat-o au vrut sa puna mana pe toate marile sisteme din Romania si dumneavoastra toti ati fost o tinta predilecta pentru pesedisti. Acele trei guverne esuate pesediste au incercat constant sa-si insurubeze prietenii, neamurile, in cele mai importante pozitii din stat. Acest lucru a dus la ceea ce, din nefericire, am vazut cu totii si dumneavoastra ati simtit cel mai puternic. Politia Romana, Jandarmeria Romana, mai nou, Departamentul Situatiilor de Urgenta au fost sub un atac public constant. Asta fiindca ati tolerat sau ati fost unii dintre dumneavoastra obligati sa tolerati insurubarea unor persoane in functii publice care nu aveau ce cauta acolo. (...) S-au folosit metode dintre cele mai perfide pentru a va juca pe unii impotriva celorlalti, pentru a institui un control politic acolo unde profesionalismul trebuie sa-si spuna cuvantul.”, a spus presedintele.

El i-a cerut ministrului de Interne Marcel Vela o noua paradigma. ”Astazi va cer o schimbare de paradigma! Incepand de astazi veti pune in centrul preocuparilor dumneavoastra, a tuturor preocuparilor dumneavoastra, siguranta cetateanului roman. Este o sarcina extrem de dificila, mai ales dupa o perioada tulbure”, i-a spus Iohannis noului ministru de Interne.

”Reabilitati-va in ochii romanilor si asigurati siguranta cetateanului! Aceasta trebuie sa fie prima preocupare. Eliminati incompetentii, pilele din structurile de conducere, redati o sansa adevaratilor profesionisti si veti castiga demnitatea si respectul romanilor!”, a mai transmis seful statului.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri