Iohannis: Politia, Jandarmeria si ISU au fost sub atac in guvernarea pesedista. Ati fost obligati sa tolerati insurubarea unor persoane care nu aveau ce cauta acolo

Presedintele Klaus Iohannis a lansat un avertisment dur la Ministerul Afacerilor de Interne, precizand ca politia, jandarmeria si, mai nou, Departamentul de urgenta au fost sub un atac constant sub guvernarea pesedista care si-a insurubat prietenii si rudele in functii importante.

Seful statului le-a spus politistilor ca au tolerat sau au fost obligati sa tolereze acest proces care a afectat siguranta cetateanului. El a mai precizat ca noul ministru are o misiune dificila, cerandu-i o ”schimbare de paradigma", scrie Hotnews.ro.

Seful statului a facut apel la reforma si profesionalism, in cadrul ceremoniei de instalarea a noului ministru al afacerilor interne.

”Diletanti pesedisti si oameni care au vazut doar interesul propriu si a gastii de partid pe care au creat-o au vrut sa puna mana pe toate marile sisteme din Romania si dumneavoastra toti ati fost o tinta predilecta pentru pesedisti. Acele trei guverne esuate pesediste au incercat constant sa-si insurubeze prietenii, neamurile, in cele mai importante pozitii din stat. Acest lucru a dus la ceea ce, din nefericire, am vazut cu totii si dumneavoastra ati simtit cel mai puternic. Politia Romana, Jandarmeria Romana, mai nou, Departamentul Situatiilor de Urgenta au fost sub un atac public constant. Asta fiindca ati tolerat sau ati fost unii dintre dumneavoastra obligati sa tolerati insurubarea unor persoane in functii publice care nu aveau ce cauta acolo. (...) S-au folosit metode dintre cele mai perfide pentru a va juca pe unii impotriva celorlalti, pentru a institui un control politic acolo unde profesionalismul trebuie sa-si spuna cuvantul.”, a spus presedintele.

El i-a cerut ministrului de Interne Marcel Vela o noua paradigma. ”Astazi va cer o schimbare de paradigma! Incepand de astazi veti pune in centrul preocuparilor dumneavoastra, a tuturor preocuparilor dumneavoastra, siguranta cetateanului roman. Este o sarcina extrem de dificila, mai ales dupa o perioada tulbure”, i-a spus Iohannis noului ministru de Interne.

Citeste si:
Majoritatea localităţilor, inclusiv Bucureşti, scenariu verde...
Majoritatea localităţilor,...
Citeste si:
Cele mai bune surse alimentare de vitamina C
Cele mai bune surse...

”Reabilitati-va in ochii romanilor si asigurati siguranta cetateanului! Aceasta trebuie sa fie prima preocupare. Eliminati incompetentii, pilele din structurile de conducere, redati o sansa adevaratilor profesionisti si veti castiga demnitatea si respectul romanilor!”, a mai transmis seful statului.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri