Premierul Ludovic Orban a anuntat ca a decis constituirea unui Consiliu consultativ cu mediul de afaceri.

"Am discutat cu domnul presedinte Jianu (al CNIPMMR - n.r.) si mai multi reprezentanti ai mediului de afaceri si va anunt in premiera ca am luat decizia sa constitui un Consiliu consultativ cu mediul de afaceri, care sa fie cu adevarat un organism care sa participe la fundamentarea oricarei decizii la nivel guvernamental si in care vocile autorizate ale mediului privat sa poata sa isi spuna punctul de vedere pe orice fel de act normativ care are impact asupra mediului de afaceri. Nu este un act formal si chiar pozitiile care vor fi exprimate in acest Consiliu consultativ al mediului de afaceri vor fi pozitiile de care vom tine cont in deciziile pe care le vom lua", a afirmat Orban, la evenimentul "Topul national al firmelor private din Romania", scrie Agerpres.

Seful Guvernului a precizat ca prima "operatiune" in care va cere ajutorul mediului de afaceri este reducerea birocratiei.

"Trebuie analizate care sunt toate franele, procedurile inutile, pentru ca foarte multe proceduri sunt inutile, trebuie analizate toate procedurile prin care se blocheaza diferitele initiative, sa se stabileasca termene clare pentru fiecare din tipul de proceduri si sa incercam sa fluidizam toate aceste proceduri astfel incat relatia cu administratia sa nu duca la frane pentru mediul de afaceri, ci pur si simplu sa fie o relatie normala in care Guvernul sa fie arbitrul care sa asigure egalitate de sanse pentru toti si respectarea legii pentru toti", a aratat Ludovic Orban.

Prim-ministrul a pledat si pentru reducerea numarului de acte normative.

"Visez la o Romanie in care sa legiferam exhaustiv, sa nu fie necesar ca in fiecare lege sa apara "n" hotarari de Guvern si ordine de ministru ca legislatie secundara care sa introduca noi reguli, care de multe ori sa afecteze chiar reglementarile ce sunt cuprinse in proiectul de lege. O dereglementare este necesara pentru ca izvorul foarte multor proceduri birocratice exista chiar in aceste reglementari din legislatia secundara, care de multe ori depasesc sau chiar incalca cadrul legal", a explicat Orban.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri