MAI: Aproximativ 20.000 de politisti, jandarmi si pompieri vor asigura paza si protectia sectiilor de vot

Aproximativ 20.000 de politisti, jandarmi, politisti de frontiera, pompieri si lucratori de la alte structuri operative vor asigura duminica paza si protectia celor 18.748 de sectii de votare din intreaga tara.

"Ordinea publica la nivel national va fi asigurata de peste 13.800 de angajati ai ministerului, iar alti 3.600 de specialisti vor fi pregatiti sa verifice si sa solutioneze cu celeritate sesizarile privind posibile incidente electorale. In acest sens, la nivelul MAI a fost elaborat un ghid cu principalele dispozitii legale aplicabile procesului electoral, ghid care a fost transmis din timp tuturor structurilor. In total, duminica, pentru desfasurarea procesului electoral in conditii de maxima siguranta vor fi mobilizati aproximativ 37.000 de angajati ai Ministerului Afacerilor Interne", a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, purtatorul de cuvant al MAI, Monica Dajbog.

Ea a precizat ca, in contextul alegerilor prezidentiale de duminica, MAI are ca prioritate principala desfasurarea in conditii de siguranta publica a scrutinului la nivelul intregii tari.

"Din punct de vedere organizatoric, au fost respectate toate termenele prevazute in programul calendaristic. Materialele necesare votarii au fost distribuite la nivelul fiecarui judet, sub paza, si asa vor ramane pana ce vor ajunge in sectiile de votare. Toate materialele vor fi preluate sambata de catre presedintii birourilor electorale ale sectiilor de votare. Reamintesc ca, in cadrul sectiilor de vot, potrivit legii, masurile de organizare si cele de ordine publica necesare pentru ca scrutinul sa decurga in bune conditii sunt in responsabilitatea presedintilor birourilor electorale ale sectiei de votare", a spus Monica Dajbog.

Purtatorul de cuvant al MAI a adaugat ca, duminica, alegatorii pot vota la sectia la care este arondata strada sau localitatea unde isi au domiciliul ori resedinta, iar alegatorul care in ziua votului se afla in alta unitate administrativ-teritoriala decat cea unde isi are domiciliul sau resedinta poate vota la orice sectie din localitatea respectiva.

Citeste si:
Polițiștii protestează în Piața Victoriei: cer ”dezghețarea”...
Polițiștii protestează în...

Sursa foto: Anton Prado PHOTO / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri