Biroul Electoral Judetean Mures a admis o contestatie depusa de Partidul Social Democrat si a inlocuit, duminica dimineata, toate buletinele de vot cu mentiunea "Anulat" care au fost expuse pe holuri la toate cele 568 de sectii de votare din judet, scrie Agerpres.

PSD Mures a sesizat Biroul Electoral Judetean referitor la faptul ca la sediile a 14 sectii de votare sunt afisate buletine de vot cu mentiunea "Anulat", pe care este aplicata stampila BEJ Mures in chenarul destinat candidatului PNL, Klaus Werner Iohannis.

"Avand in vedere faptul ca circa 15% dintre alegatorii celor doi candidati iar decizia votului in ziua scrutinului, consideram ca afisarea unui astfel de buletin de vot induce in eroare alegatorii si sugereaza o anumita intentie de vot. Avand in vedere faptul ca la sectiile de votare sunt doar o parte a celor in care apare aceasta situatie, va solicitam sa transmiteti in sensul remedierii prezentei situatii, o circulara tuturor presedintilor sectiilor de votare, pentru ca inainte de ora 7, sa indeparteze aceste buletine de vot afisate pe holul sectiilor de votare", se arata in contestatie.

Biroul Electoral Judetean Mures a anuntat, duminica, ca a fost admisa contestatia social-democratilor si a inlocuit toate buletinele de vot cu mentiunea "Anulat" de la cele 568 de sectii de votare din judet.

"A fost admisa sesizarea si au fost inlocuite buletinele. Azi dimineata erau inlocuite la toate sectiile de votare, la toate cele 568 de sectii, astfel ca la ora 7,00, ora inceperii votarii, toate buletinele erau inlocuite", a precizat, pentru AGERPRES, Raluca Cret, purtatorul de cuvant al BEJ Mures.

Citeste si:
PSD cere acum vaccinare obligatorie, dupa ce a blocat legea 2 ani
Dupa ce a blocat timp de doi...

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Klaus Iohannis, huiduit si aplaudat in timpul aceluiasi discurs