Dancila: Intr-o luna o sa ies in primul discurs in limba engleza

Candidatul PSD la Presedintie, Viorica Dancila, a declarat ca intr-o luna de zile va veni cu primul discurs in limba engleza, mentionand ca intelege si vorbeste aceasta limba, dar a evitat sa o vorbeasca din teama de a nu face o anumita greseala.

"Vorbesc limba engleza si inteleg, dar nu vorbesc foarte bine. Din teama de a nu face o anumita greseala, nu am vorbit in limba engleza, dar asta nu inseamna ca nu inteleg sau ca nu vorbesc limba engleza. Vreau sa va spun un lucru: aproape toti presedintii de stat vorbesc in limba lor pentru ca sunt anumite lucruri care nu pot fi interpretate. Pentru cei care vorbesc limba engleza, franceza, germana am tot respectul, pentru orice limba straina pe care o vorbesc, sunt o resursa umana valoroasa, dar decat sa vorbesti, pentru ca am vazut interpretarile din spatiul public, multi au vorbit in limba engleza si au vorbit impotriva Romaniei in limba engleza. Si am sa va dau exemplu. Luati din discursurile din Parlamentul European cand a fost depusa rezolutia pentru Romania in limba engleza au spus atat de multe cuvinte urate despre propria tara", a spus Dancila intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul PSD, raspunzand la o intrebare pe aceasta tema.

Ea a precizat ca presedintele Romaniei trebuie sa fie un bun patriot, sa vorbeasca si sa simta romaneste.

"Intr-o luna de zile o sa ies in primul discurs in limba engleza, ca sa lamurim si lucrurile acestea. Dar eu vreau sa fac o precizare: cred ca presedintele Romaniei trebuie sa fie, in primul rand, un om curajos. Daca acum se teme de o confruntare cu contracandidatul, ma gandesc cum se teme atunci cand vorbeste cu un presedinte de stat sau de guvern si trebuie sa isi sustina tara. Si cred ca presedintele Romaniei trebuie sa fie un bun patriot, sa gandeasca, sa vorbeasca si sa simta romaneste", a adaugat Dancila.

Sursa foto: AGERPRES


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri