Sapte candidati pentru presedintia USR Bucuresti, printre care deputatii Cristian Seidler si Claudiu Nasui

Sapte membri ai USR s-au inscris in competitia pentru presedintia organizatiei bucurestene, iar alti 56 concureaza pentru un loc in Biroul Municipal.

Miercuri seara a avut loc o dezbatere intre candidati, moderata de presedintele filialei USR Sector 2, Radu Mihaiu, eveniment in cadrul caruia au fost prezentate proiectele pentru viitoarea structura de conducere a organizatiei bucurestene, scrie Agerpres.

Candidatii pentru functia de presedinte al Biroului Municipal sunt: deputatii Claudiu Nasui si Cristian Seidler, consilierii municipali Bogdan Stroe, Marian Bumbar si Cosmin Victor Smighelschi, precum si Mihnea Dobre (USR Sector 4) si Antonio Andrusceac (candidatul USR pentru Primaria Sectorului 4).

Pentru functia de membru al Biroului Municipal s-au inscris 56 de candidati, iar la dezbaterea de miercuri au participat 31 dintre acestia, printre care s-au numarat: senatoarele Florina Presada si Silvia Dinica, deputatii Tudor Pop si Cristina Pruna, consilierul municipal Marian Bumbar.

"Pentru prima data, vor avea loc alegeri directe pentru Biroul Municipal. Asta inseamna ca atat presedintele Biroului Municipal, cat si membrii Biroului Municipal vor fi alesi prin votul direct al tuturor membrilor organizatiei din Bucuresti. Acest vot va fi un vot fizic, nu unul electronic. Statutul nostru permite votul electronic, numai cu anumite exceptii. Biroul Municipal nu este una dintre exceptii, drept urmare vom avea vot fizic pe datele de 7, 8 si 9 decembrie, asa cum a decis Biroul Municipal in functie", a precizat Radu Mihaiu in debutul dezbaterii.

Citeste si:
Barna: Am trasat peste România o punte pentru o bună guvernare în...
Dan Barna: Am trasat peste...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

El a mentionat ca in cadrul conferintei municipale de pe 7 decembrie va fi stabilit si numarul de membri din Biroul Municipal, care poate fi cuprins intre 13 si 21.

La dezbatere, deputatul Claudiu Nasui, vicepresedinte USR, a vorbit despre importanta stabilirii unui singur candidat al opozitiei pentru alegerile locale.

"Avand in vedere sistemul de vot si faptul ca clasa politica nu o sa ne dea prea curand - cel putin asa se pare - alegeri in doua tururi, pentru a castiga primarii, sa facem noi al doilea tur. Daca ei nu ni-l dau, il facem noi. (...) Eu cred ca este cea mai buna si singura modalitate ca efectiv sa fortezi mana tuturor contracandidatilor, sa fie un singur candidat care merge impotriva doamnei Firea si a PSD si sansa noastra sa castigam alegerile intr-un singur tur", a spus el.

Deputatul Cristian Seidler, vicepresedinte USR, a anuntat ca daca va deveni presedinte al filialei din Bucuresti isi va da demisia din Biroul National, apreciind ca urmatorul an este foarte important pentru organizatia din Capitala.

Citeste si:
Alegeri locale 2020: Situația pe județe - rezultate finale
Alegeri locale 2020: Situația...

"Programul meu se numeste 'Dam viata cartierelor', pentru ca eu cred ca la nivel organizatoric USR Bucuresti trebuie sa se extinda catre cartiere, cu organizatii de cartier, in conditiile in care partidele concurente au organizatii chiar mergand pana la nivel de scara de bloc. (...) Eu cred ca PSD si Gabriela Firea pot fi batute la firul ierbii", a opinat el.

Bogdan Stroe, consilier municipal si presedintele USR Sector 3, a vorbit despre o cooperare mai stransa intre organizatiile de sector.

"Imi doresc sa conduc organizatia USR Bucuresti, ca impreuna sa reusim sa castigam Primaria Bucurestiului si o majoritate in Consiliul General, sa castigam si primarii de sector si majoritati in consiliile locale si sa lucram impreuna ca o organizatie, pentru ca Bucuresti este un singur oras si ce vedem acum este ca sunt sase organizatii de sector care conlucreaza foarte putin unele cu altele. Vreau sa depasim aceste ziduri informale si sa lucram mult mai mult la nivel de Bucuresti", a precizat el.

Consilierul municipal Marian Bumbar a pledat pentru crearea a sase departamente la nivelul organizatiei municipale.

Citeste si:
BEC - Date parţiale în Bucureşti, ora 9.00
BEC - Date parţiale în...

"Suntem pe un trend crescator. Speram sa il mentinem. Pentru aceasta ne trebuie mai multa organizare, implicarea membrilor din Biroul Municipal, dar si a membrilor filialei Bucuresti. In cadrul Biroului Municipal va trebui sa impartim responsabilitati. Eu am gandit sase departamente, cu sase vicepresedinti, pe care sa le coordoneze in echipa: de la resurse umane, fund raising, trecand prin departamentul administrativ, secretariatul general, departament de politici publice si juridic, departament de IT, departament de comunicare", a argumentat el.

Mihnea Dobre, membru al Organizatiei Sector 4, a sustinut obligativitatea unor programe de training intern destinate consilierilor locali si parlamentarilor, iar consilierul municipal Cosmin Victor Smighelschi a subliniat ca rolul "viitorului presedinte este in primul rand acela de a apropia oamenii din filiala"

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri