Fostul presedinte Ion Iliescu, trimis in judecata in Dosarul Revolutiei, pentru infractiuni contra umanitatii, a facut o declaratie controversata, miercuri, pe blogul sau personal. Intr-o postare-fluviu, acesta a spus, printre altele, si ca ”este momentul sa incetam sa cautam vinovati", scrie G4Media.ro.

"Romania s-a schimbat mult in ultimii treizeci de ani. Si, cu toate greselile, si esecurile, schimbarea a fost una in bine. Binele nu este nici atat de mare, precum ni-l dorim, dar nici atat de mic pe cat ne place sa spunem. Binele este opera colectiva, asa cum Revolutia si schimbarile care au insotit-o au fost opera colectiva. Este momentul sa incetam sa cautam vinovati in orice situatie in care este nevoie de solutii. Sa ne asumam responsabilitati, ca niste cetateni constienti de drepturile, libertatile si obligatiile noastre”, precizeaza Iliescu.

Ion Iliescu a mai scris ca perioada totalitarismelor din Romania a fost inceputa de monarhie, odata cu anul 1938 (in timpul Regelui Carol al II-lea) si a vorbit despre ”saracia perioadei interbelice”.

Citeste materialul integral pe G4Media.ro.

Citeste si:
21 decembrie - inceputul Revolutiei la Bucuresti
21 decembrie - inceputul...
Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Citește și
Cele mai importante momente din fila de istorie a regelui Mihai
Setari Cookie-uri