Fostul candidat la prezidentiale, Alexandru Cumpanasu, a fost pus sub acuzare de DNA Constanta pentru furnizare de date false intr-un proiect cu fonduri europene derulat de SNSPA, potrivit unor surse apropiate parchetului anticoruptie, citate de G4Media.

Si Alexandru Cumpanasu a confirmat, duminica, printr-un mesaj pe Facebook, ca a fost audiat la DNA Constanta la doua zile dupa alegeri si ca ultima corespondenta cu procurorii a avut loc in urma cu cateva zile. Alexandru Cumpanasu sustine, insa, ca nu a prezentat documente false in momentul angajarii la SNSPA si ca va depune o plangere penala pe numele lui Remus Pricopie, rectorul institutiei, pe care il va da si in judecata pentru ca i-a 'afectat imaginea".

Procurorii suspecteaza ca Alexandru Cumpanasu ar fi mintit ca are studii superioare atunci cand a aplicat pentru postul de expert in cadrul proiectului "Consolidarea cadrului pentru cresterea calitatii serviciilor publice si sprijinirea dezvoltarii la nivel local" (SIPOCA 9), implementat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, prin Directia pentru Descentralizarea Administratiei Publice, in parteneriat cu SNSPA.

otrivit articolului 18 indice 1 din legea 78/2000 privind prevenirea si sanctionarea faptelor de coruptie, "folosirea sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori in numele ei, se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani si interzicerea unor drepturi".

Citeste articolul integral pe G4Media.

Citeste si:
Ministrul Justitiei a propus Procurorul General, sefii DNA si DIICOT
Ministrul Justitiei a propus...

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Dragnea ramane incarcerat: Inalta Curte a respins recursul