Alexandru Cumpanasu a primit, prin Asociatia pentru Implementarea Democratiei, al carei presedinte este, zeci de finantari de la institutiile statului.

In august 2018, Ministerul Culturii si Identitatii Nationale, condus atunci de actorul George Ivascu, a lansat un concurs de proiecte dedicate Centenarului Marii Uniri si realizate de ONG-uri. Din cele 232 de proiecte depuse, 119 au primit finantare. Asociatia pentru Implementarea Democratiei (AID) a primit 1.000.000 de lei finantare pentru proiectul „Romanismul – trecut, prezent si viitor”, scrie libertatea.ro.

Din contul AID, 837.080 de lei (aproximativ 178.000 de euro) au fost virati direct in contul lui Alexandru Cumpanasu, ca venituri din drepturi de proprietate intelectuala, pentru ”realizarea a trei opere”. "Operele" sunt, de fapt, trei tipuri de brosuri care au in total 50 de pagini, realizate de AID pentru Ministerul Culturii si dedicate Centenarului, care au costat 604.800 de lei, adica 201.600 de lei fiecare. Brosurile ar fi trebuit sa fie creatii proprii, originale ale asociatiei lui Cumpanasu. In realitate, Ministerul Culturii a platit pentru texte copiate de pe Wikipedia si de pe alte site-uri, inclusiv de pe site-ul Jandarmeriei Romane.

Sursa foto: Agerpres Foto / Alex Micsik


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Ministrul Culturii cere demisia sefului Muzeului National din Tg. Jiu