Biroul Electoral Central anunta oficial ca depune plangere penala impotriva a opt candidati, din cauza suspiciunilor privind semnaturile depuse de acestia. Este vorba despre Viorel Catarama, Miron Cozma, Alexandru Cumpanasu, Catalin Ivan, Ninel Peia, Maria Minea, Sebastian Constantin Popescu si Bobby George Marius Paunescu.

Conform unui comunicat al BEC, in cazul acestor candidati s-a constatat ca „un numar semnificativ de semnaturi, prezentate ca apartinand unor persoane diferite, prezinta elemente de similitudine evidenta, de natura a influenta indeplinirea conditiei legale referitoare la numarul minim de sustinatori de 200.000”, scrie G4Media.

„Membrii Biroului Electoral Central au inteles sa sesizeze organele de urmarire penala cu privire la verificarea imprejurarilor de fapt care au stat la baza constatarilor mentionate in cuprinsul deciziilor Biroului Electoral Central”, se arata in comunicat.

In acelasi timp, Biroul Electoral Central a validat, marti, sapte noi candidaturi la Presedintie, fata de cele sase validate anterior. De asemenea, BEC a respins candidaturile depuse de Maria Minea (Partidul Romanilor Patrioti de Pretutindeni) si Bobby George Marius Paunescu (candidat independent).

BEC a validat candidaturile depuse de Ramona Ioana Bruynseels – Partidul Puterii Umaniste (social liberal) , Catalin Sorin Ivan – Partidul Alternativa Pentru Demnitate Nationala, Bogdan Dragos Aureliu Marian Stanoevici – candidat independent, John Ion Banu – Partidul Natiunea Romana, Sebastian Constantin Popescu – Partidul Noua Romanie, Alexandru Cumpanasu – candidat independent si Ninel Peia – Partidul Neamul Romanesc.

Anterior, BEC a validat sase candidaturi – Viorica Dancila, Klaus Iohannis, Kelemen Hunor, Mircea Diaconu, Theodor Paleologu si Dan Barna.

Biroul Electoral Central va face plangere penala impotriva candidatilor la care exista dubii legate de autenticitatea semnaturilor pe care le-au depus. Este vorba de Viorel Catarama, Miron Cozma, Alexandru Cumpanasu, Catalin Ivan si alti doi sau trei candidati, au declarat marti pentru G4Media.ro surse din institutie.

Biroul Electoral a respins initial candidatura lui Viorel Catarama din cauza suspiciunilor legate de autenticitatea semnaturilor, insa acesta a contestat la CCR, iar Curtea Constitutionala a desfiintat decizia BEC.

Si candidatura lui Miron Cozma a fost respinsa de BEC, iar acesta nu a contestat decizia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri