AEP a respins rambursarea catre PSD a sumei cheltuite in campania electorala pentru alegerile europarlamentare

AEP a respins plangerea depusa de PSD pentru faptul ca nu s-au decontat banii din campania pentru europarlamentare. Social-democratii au amenintat functionarii Autoritatii Electorale Permanente cu plangere penala daca nu primesc banii de la europarlamentare, scrie Europa Libera.

Surse din PSD au declarat pentru Europa Libera ca pe un grup de whatsapp al partidului s-a comunicat informatia ca AEP nu ramburseaza banii, cel mai revoltat fiind europarlamentarul Claudiu Manda. Premierul Dancila a raspuns pe acel grup, chiar daca se afla in vizita in Statele Unite ale Americii, sustinand ca a facut tot posibilul pentru a rezolva situatia.

La finalul lunii august AEP a hotarat sa nu deconteze banii pentru PSD din cauza neregulilor inregistrate la depunerea actelor. Social-democratii au cerut pentru rambursare peste 3.38 milioane de lei cheltuiti in campania de la europarlamentare.

In noua decizie, AEP atrage atentia ca sub semnatura lui Mircea Draghici nu este mentionata functia acestuia in PSD, ci figureaza doar calitatea de reprezentant legal al partidului. Aceasta calitate nu a putut sa fie dovedita insa de partid dupa corespondenta avuta cu oficialii AEP.

Pesedistii care au donat cei mai multi bani, dar nu isi vor recupera banii:

Citeste si:
INFOGRAFIC | Cât au cheltuit politicienii pentru reclamă în social...
INFOGRAFIC | Cât au cheltuit...

Rovana Plumb – 800.000 lei

Chilat Crina – 676.000 lei

Manda Claudiu – 436.195 lei

Intotero Natalia – 200.000 lei

Citeste si:
Reincepe investigarea alegerilor europarlamentare din 26 mai
Reincepe investigarea...

Doina Pana – 100.000 lei

Scandal in PSD din cauza banilor de la europarlamentare

PSD a cerut pentru rambursare peste 3.38 milioane de lei cheltuiti in campania de la europarlamentare. Prima decizie a AEP a fost sa nu returneze vreun leu, din cauza modului in care au fost depuse documentele.

Social-democratii s-au certat in cadrul Comitetului Executiv de la Mamaia, din 31 august 2019, din cauza faptului ca partidul a pierdut toti banii ceruti pentru rambursare. Claudiu Manda a cerut sa fie depusa o plangere penala impotriva reprezentantilor Autoritatii Electorale Permanente.

Citeste si:
Câți români s-au înregistrat pentru votul prin corespondență la...
AEP: Situația românilor din...
Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri