PSD va depune, luni, la Curtea Constitutionala, doua sesizari cu privire la proiectele de lege pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea in aceasta saptamana, respectiv actul normativ privind vechimea profesionala necesara pentru intrarea in magistratura si cel referitor la unele masuri in domeniul transportului de persoane, a anuntat presedintele interimar al formatiunii social-democrate, Marcel Ciolacu.

"In primul rand, vorbim de cele doua asumari cu care a venit domnul Orban in Parlament, cea pe legile justitiei si una in domeniul transporturilor. Nu vom face sesizari pe fond, in primul rand vom face o sesizare pe forma. Luni vor fi depuse aceste sesizari, un lucru care mi se pare normal din doua motive.

A existat un referendum in Romania, ca niciun guvern sa nu mai schimbe legile din domeniul justitiei, prin ordonante sau prin asumari si primul lucru pe care l-a facut Guvernul Orban, a venit cu asumari pe domeniul justitiei, si nu in ultimul rand, atata timp cat exista legi in Parlamentul Romaniei intr-o forma finala de dezbatere, nu poti sa vii, tu guvern, sa-ti asumi si sa treci peste Parlament. Parlamentul Romaniei este institutia care legifereaza in orice stat democratic", a declarat Marcel Ciolacu, sambata, la Antena 3.

Intrebat daca sunt gata documentele privind sesizarile care vor fi depuse la CCR, el a raspuns afirmativ.

"Sunt gata, luni de dimineata la ora 10,00 noi avem un Birou Permanent National in care le vom aproba si vom discuta si pasii pe care ii avem de facut in cazul in care Guvernul Orban va continua acest artificiu de a evita Parlamentul Romaniei, ma refer la OUG 114 si Legea bugetului", a mai adaugat Ciolacu, care este si presedintele Camerei Deputatilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri