Parlamentarul independent Nicusor Dan a declarat ca din bugetul Primariei Capitalei lipsesc circa doua miliarde de lei, iar pana la sfarsitul anului vor fi taiate sume importante de la Termoenergetica, fostul RADET, si de la Societatea de Transport Bucuresti (STB).

"In revizuirea pe care CGMB o va discuta maine, se estimeaza ca in cursul lunii decembrie vom avea venituri la bugetul Primariei Capitalei, venituri proprii, de aproape doua miliarde de lei. Evident, este o suma total nerealista. Noi stim ca o sa avem la Primaria Capitalei venituri putin peste patru miliarde de lei si ne prefacem ca avem sase miliarde de lei - in aceste doua saptamani pana la sfarsitul anului vor fi multe lucruri care nu se vor plati, cele mai importante - subventia la Termoenergetica, fosta RADET si subventia la STB", a declarat Nicusor Dan intr-o conferinta de presa, scrie Agerpres.

El a amintit ca, inca de cand Consiliul General a aprobat bugetul Primariei Capitalei pe 2019, a spus ca bugetul este nerealist, ca veniturile sunt mult supraevaluate si ca, chiar daca nu se va realiza nicio investitie, tot lipseste un miliard de lei, "care nu are de unde sa vina".

"Rectificarea de maine este o gluma, pentru ca presupune ca Primaria are doua miliarde de lei, pe care nu-i are. Pe care inca de la inceputul anului i-a prevazut nerealist ca vor fi venituri proprii. In situatia asta, fata de rectificare, in cele doua saptamani pana la sfarsitul anului se vor taia multe cheltuieli, important este ca se vor taia 500 de milioane de lei de la Societatea de Transport, parte din subventie, si 150 de milioane parte din subventia de la Termoenergetica, fosta RADET. Daca n-ar fi fost falimentul RADET, ar fi fost si acolo 500 de milioane de lei", a explicat Nicusor Dan.

Consilierul general Alexandru Gadiuta a spus ca aceasta este o practica ce se repeta in fiecare an, o supraestimare a veniturilor la inceputul anului si apoi o serie intreaga de rectificari bugetare, iar la finalul anului - in decembrie, se face o rectificare finala negativa.

"In 2017 am avut 6 astfel de rectificari pe parcursul anului, in 2018 a fost un record cu 11 rectificari bugetare, iar in 2019 am ajuns deja la 9 rectificari bugetare. Vaduvite, an de an, erau investitiile. Pe sectiunea de investitii - si anul acesta, si in 2018, si in 2017 - nu am depasit o executie bugetara mai mare de 40%. Anul acesta, executia bugetara pe capitolul dezvoltare va fi de aproximativ 30%, iar acest lucru s-a intamplat si in 2018. Ceea ce este rusinos pentru o capitala europeana, pe capitolul investitii, pe capitolul dezvoltare sa nu fie in stare cheltuiasca banii si sa produca ceva pe termen lung", a spus Alexandru Gadiuta in cadrul conferintei.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri