Primaria Municipiului Bucuresti se indreapta spre faliment, taierile de investitii anuntate de primarul Gabriela Firea sunt insuficiente si inca lipsesc doua miliarde si jumatate la Primaria Capitalei, a declarat, duminica, deputatul USR Nicusor Dan.

"In urma cu o luna aratam ca veniturile proprii ale Primariei Municipiului Bucuresti sunt supraestimate fata de cat a incasat ea in ultimii trei ani; ca veniturile totale estimate sunt de 7 miliarde si ca de fapt ele vor fi doar de patru miliarde, cat au fost in ultimii trei ani si ca de fapt acesti 3 miliarde de lei prevazuti in plus de la buget nu or sa poata fi taiati si ca Primaria se indreapta spre faliment", a spus Nicusor Dan intr-o conferinta de presa.

El a spus ca executia bugetara pe primele cinci luni ale anului 2019 confirma ca Bucurestiul va incasa 4 miliarde de lei, si nu 7 miliarde de lei, iar reducerile de cheltuieli anuntate de Firea si care vor fi discutate de sedinta Consiliului General de saptamana viitoare sunt, unele dintre ele, nerealiste, pe de alta parte sunt total insuficiente.

In plus, Nicusor Dan a aratat ca afirmatiile Gabrielei Firea potrivit carora toate problemele financiare ale Bucurestiului vin din alocarea cotei defalcate de venit de catre Guvernul Romaniei sunt neadevarate.

"Bucurestiul ar fi trebuit sa incaseze de la bugetul de stat, din cotele defalcate de venit, aproape un miliard si jumatate si a incasat doar cu aproape 100 de milioane de lei mai putin. Problema este cat ar fi trebuit sa incaseze Bucurestiul ca venituri proprii, aproape un miliard si jumatate de lei si ei au incasat aproape 250 de milioane de lei, adica de sase ori mai putin decat anticipasera", a mai spus Nicusor Dan.

In opinia sa, daca intr-o companie privata un director ar fi estimat niste incasari, iar realitatea ar fi aratat cifre cu mult mai mici, acel director "ar fi zburat din functie".

"Concluzia: daca in cinci luni am incasat 250 de milioane de lei, cu regula de trei simpla, pana la sfarsitul anului 2019 vom incasa (...) doar 4 miliarde de lei, prin urmare lipsesc 3 miliarde de lei. (...) Gabriela Firea a spus ca se vor taia 600 de milioane de lei de la investitii. (...) Prima problema si cea mai mare este ca cele 600 de milioane de lei nu sunt 3 miliarde. A doua problema este ca din cele 600 de milioane, jumatate sunt taieri fictive, este vorba de o taiere fictiva a subventiei la RADET, la incalzire termica. (...) In rest, celelalte cheltuieli - se taie de la gradinite, erau niste proiecte de gradinite noi, de la piste de biciclete, de la mediu", a afirmat Nicusor Dan.

Potrivit acestuia, chiar daca se vor taia toate investitiile, tot va ramane un deficit de 1,5 miliarde de lei.

"Reducerile adevarate ar putea fi obtinute din desfiintarea companiilor care deja au fost declarate ilegale de catre instanta. Sa ne uitam si la ALPAB - imbunatatiri de spatii verzi, sa ne uitam la Administratia Strazilor, cu bordurile, sa ne uitam la statui etc. - am putea reduce cateva sute de milioane", a sustinut Nicusor Dan.

Sursa foto: Agerpres / Grigore Popescu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri