Premierul Ludovic Orban a declarat, intr-un interviu acordat HotNews, ca guvernul analizeaza sa isi asume raspunderea si pe o lege de eliminare a pensiilor speciale pentru parlamentari.

”E posibila angajarea raspunderii si pe Sectia speciala si analizam acum posibilitatea asumarea raspunderii pe desfiintarea pensiilor speciale pentru parlamentari, pe modificarea legii privind statutul deputatilor si senatorilor care a statuat pensiile speciale pentru parlamenatri. Sunt curios cum vor reactiona parlamentarii. Poate atunci vor si mai dornici sa adopte o motiune”, a declarat Orban.

In februarie 2019, Senatul a adoptat tacit un proiect legislativ care prevede anularea pensiilor speciale ale mai multor reprezentanti, precum, Avocatului Poporului, deputatilor si senatorilor, diplomatilor, dar si ale personalului auxiliar de specialitate al instantelor judecatoresti. Proiectul a fost initiat de mai multi parlamentari din PMP, termenul limita de dezbatere si adoptare fiind 26 decembrie - data care a trecut.

Sursa foto: Ondrej Bocek | Unsplash


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Citește și
7 lucruri pe care trebuie sa le bifeze Guvernul Orban anul acesta
Setari Cookie-uri