Pro România nu va vota învestirea guvernului Orban II, dar în comisiile de specialitate votul nu va fi unul împotriva tuturor ministrilor, a declarat duminica liderul formatiunii, Victor Ponta.

"Nu votam Guvernul Orban. Exact ceea am facut la votul initial la Guvernul Orban: nu participam la ceea ce este o piesa de teatru de prost gust. (...) Nu am considerat ca Guvernul Orban poate sa guverneze Romania si nu l-am votat, iar in comisii (vom vota - n.r.) in functie de cum se comporta respectivul ministru. Sunt ministri foarte buni si sunt ministri foarte slabi. (...) De ce sa fiu contra lui Aurescu sau a lui Ciuca, daca fac lucruri bune?", a declarat Victor Ponta la finalul Conventiei anuale a Pro Romania, conform Agerpres.ro.

In ceea ce-l priveste pe ministrul sanatatii, Victor Costache, Ponta a aratat ca parlamentarii PRO Romania ar vota pentru "ridicarea imunitatii lui, in sens figurat".

"In sens, sigur, figurat, ca stiu foarte bine ce se intampla cu ministri, dar cred ca la domnul Costache ar trebui ridicata imunitatea pe care o are in acest moment din nu stiu ce zone. Si cred ca ar trebui sa raspunda pentru conflict de interese si incompatibilitatea in care se afla in mod vadit", a sustinut Ponta.

Pe de alta parte, liderul Pro Romania spune ca ar fi fost bine sa fie organizate alegeri anticipate inca din luna noiembrie a anului trecut. "Da, e foarte bine, trebuia sa facem anticipate din noiembrie. Am pierdut trei luni si aceste trei luni ne vor costa foarte tare", a sustinut el.

Citeste si:
Ponta îl vrea pe Arafat ca prim-ministru, pe fondul pericoului...
Ponta îl propune pe Raed...

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Citește și
OUG privind prelungirea mandatelor aleșilor locali, publicată în Monitorul Oficial
Setari Cookie-uri