Ministrul interimar al Justitiei, Catalin Predoiu (PNL), a primit aviz negativ, marti, in comisiile de specialitate reunite din Parlament, el declarand la finalul sedintei ca principalul subiect in legatura cu care PSD nu este de acord este desfiintarea Sectiei Speciale de Investigare a Magistratilor.

Conform Digi24, 37 de parlamentari au votat impotriva unui aviz favorabil, 26 "pentru", in timp ce USR s-a abtinut (10 voturi).

"Au fost importante discutiile, sunt clare subiectele pe care nu suntem de acord, desfiintarea SS e principalul subiect", le-a spus Catalin Predoiu jurnalistilor de la Parlament.

Totodata, acesta a afirmat ca nu a aflat care este pozitia PSD legata de propunerea sa privind amanarea modificarii Legilor justitiei si a Codurilor penale.

"Eu am spus foarte clar ca nu doresc sa discutam pana nu avem un Parlament legitimat prin vot. Iar bunul mers al justitiei nu depinde doar de Legile justitiei sau de Codurile penale, depinde in mare masura de conditiile in care se desfasoara activitatea", a mai afirmat Catalin Predoiu, subliniind inca o data ca "e nevoie de investitii" si de reglementari clare, astfel incat "lumea sa nu mai fie preocupata in justitie decat de actul de justitie".

Pe de alta parte, intrebat de jurnalisti daca este de parere ca se pot organiza alegeri locale in aceeasi zi cu alegerile anticipate, Catalin Predoiu a spus ca "legea nu exclude aceasta posibilitate", dar decizia este una "politica" si "nu se va lua la Ministerul Justitiei, se va discuta la partid", urmand sa fie anuntata de premierul Ludovic Orban.

"Imi doresc o reforma pro-justitie in Parlament. Din ce am vazut in Parlament in ultimii ani, cu cat mai putini reprezentanti ai PSD cu atat mai bine pentru justitie", a mai spus Catalin Predoiu.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Citește și
PSD: Vom corecta in Parlament ordonanta de amanare a ratelor
Setari Cookie-uri