UPDATE: Partidul Naţional Liberal susţine candidatura lui Nicuşor Dan la funcţia de primar general al Capitalei, în alegerile din acest an.
Anunţul a fost făcut de preşedintele PNL, premierul interimar Ludovic Orban.

”PNL a efectuat o cercetare sociologică amplă la nivelul Municipiului București, în urma acestei cercetări a rezultat clar că toți candidații PNL au șansa de a câștiga dar nu avem această garanție că vor câștiga bătălia cu PSD.

Vreau să vă anunț că în urma discuțiilor pe care le-am avut cu Nicușor Dan, am luat decizia de a-l propune pe Nicușor Dan ca și candidat la Primăria Capitalei susținut de PNL. Voi susține această propunere în fața PNL București, și în fața Biroului Politic al PNL”, a anunțat Ludovic Orban, joi, într-o conferință de presă.

Candidatul independent Nicușor Dan a obținut susținerea PNL pentru o candidatură la Primăria Capitalei, au declarat surse din partid pentru Digi24.ro. Anunțul urmează să fie făcut de președintele PNL, Ludovic Orban. Cei doi au avut marți o întâlnire în urma căreia au bătut palma pentru o susținere.

Cel mai probabil, Nicușor Dan va fi susținut din postura de candidat independent, fără a se înscrie în partid, așa cum i-au cerut liberalii în mai multe rânduri.

Citeste si:
Orban: Vom desființa cele 22 de companii municipale din București
Orban: Vom desființa cele 22...

În același timp, fostul președinte al USR se bucură și de susținerea organizației USR București, însă în interiorul Alianței USR-PLUS nu a fost stabilit modul în care va fi desemnat candidatul între Nicușor Dan și Vlad Voiculescu. Recent, Dacian Cioloș a declarat că dacă cei doi nu se vor înțelege asupra modului de desemnare, acesta va fi decis la centru.

„Noi am dat termen celor doi candidați să caute o formulă împreună până la sfârșitul săptămânii. Dacă nu vor reuși ei, săptămâna viitoare vom decide în Birourile naționale reunite ale celor două partide care e formula prin care desemnăm”, a declarat Cioloș.

Vlad Voiculescu și Nicușor Dan au avut mai multe întâlniri în aceste săptămâni, însă nu au ajuns la un acord. În timp ce Nicușor Dan își dorește stabilirea candidatului în funcție de sondajele de opinie, Vlad Voiculescu optează pentru alegeri primare sau referendum intern.

Citește mai multe pe digi24.ro.

Citeste si:
Orban: Proiectul privind închisoarea la domiciliu, o aberaţie
Ludovic Orban: Proiectul...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Citește și
Ministrul Sănătății: Testarea bucureștenilor, realizată dacă și-o asumă PMB
Setari Cookie-uri