Primarul general, Gabriela Firea, a anunţat că a transmis Ministerului de Finanţe o adresă prin care solicită asigurarea bugetului necesar Primăriei Capitalei, chiar şi în varianta în care plata impozitului pe venit va fi amânată pentru firme.

"Adresa către Ministerul de Finanţe vizează declaraţia ministrului Finanţelor Publice, care a transmis că va lua câteva măsuri pentru amânarea plăţii impozitului pe venit pentru firmele private. Şi eu sunt unul dintre oamenii care susţine mediul privat de afaceri - dacă vrem să avem bani pentru sănătate, pentru educaţie, trebuie să susţinem mediul de afaceri. Acolo sunt foarte multe locuri de muncă, acolo se plătesc taxe şi impozite la stat. Dar am informat Ministerul de Finanţe că Primăria Capitalei este singura din ţară care îşi formează bugetul doar din cota din impozitul pe venit alocată de Ministerul de Finanţe. Noi nu încasăm taxe şi impozite locale, acestea merg doar la primăriile de sector", a arătat primarul general într-o transmisie live pe Facebook.

Ea a apreciat că, în cazul în care va fi amânată plata impozitului pe venit, Primăria riscă să nu mai primească bani.

"Am fi puşi în situaţia să nu ni se mai aloce nicio sumă luna viitoare şi nu am mai fi putut nici măcar să dotăm spitalele pe care le avem în subordine sau serviciile sociale din această perioadă pentru persoanele care se află în carantină sau izolare. Şi, de asemenea, nu am mai fi putut continua activităţile şi utilităţile publice pentru cetăţeni. Am subliniat acest lucru şi aşteptăm în perioada următoare un răspuns din partea Ministerului de Finanţe, să nu lase Primăria Capitalei, mai ales în acest moment de criză, fără resursă bugetară. De asemenea, am transmis întregul necesar pentru perioada de criză în sănătate, pentru spitalele noastre şi pentru persoanele care necesită carantină sau izolare, de care au grijă direcţiile noastre de asistenţă socială", a spus Firea.

Impactul pachetului de măsuri pregătit pentru susţinerea economiei României în această perioadă va fi de aproape 2% din PIB, a anunţat, marţi seara, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu.

"Sunt mai multe forme (de ajutor, n.r.), de şomaj tehnic, garanţii pentru linii de credit, chiar şi forme de amânarea impozitului pe venit pe o perioadă de două luni de zile pentru anumite companii. Deci, avem mai multe instrumente pe care le vom aproba mâine în şedinţa de Guvern", a spus Cîţu, la Digi 24.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri