Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni că prelungirea stării de urgenţă fără o minimă garanţie că vor fi luate măsurile ''corecte şi necesare'' pentru prevenirea unui dezastru economic ar fi o ''inconştienţă totală'', notează Agerpres.

"Care este perspectiva?! Asta aşteaptă oamenii şi mediul de afaceri de la preşedintele Iohannis şi de la Guvern! Ei şi-au îndeplinit obligaţiile cetăţeneşti: au stat în case şi au respectat regulile impuse de autorităţi. Dar ce a făcut statul pentru ei în prima lună a stării de urgenţă?! Avem peste 1,2 milioane de români care şi-au pierdut locul de muncă sau sunt în şomaj tehnic, zeci de mii de firme închise şi miliarde de euro pierdute. În aceste condiţii, prelungirea stării de urgenţă fără o minimă garanţie că vor fi luate măsurile corecte şi necesare pentru prevenirea unui dezastru economic ar fi o inconştienţă totală", a scris Ciolacu pe Facebook.

El i-a solicitat preşedintelui Klaus Iohannis şi guvernului PNL ca prelungirea stării de urgenţă să fie însoţită obligatoriu de mai multe lucruri: transparentizarea informării, deciziilor şi achiziţiilor efectuate de Guvern pe perioada stării de urgenţă, plan de acţiune pe termen scurt şi mediu în domeniul sanitar pentru testarea populaţiei, o condiţie obligatorie pentru reîntoarcerea rapidă la muncă şi reluarea activităţilor economice, măsurile economice şi sociale, pentru cetăţeni şi mediul de afaceri, pentru protejarea puterii de cumpărare a românilor, păstrarea locurilor de muncă şi limitarea efectelor crizei economice (cele luate până cum sunt inaplicabile şi insuficiente), proiectele majore de investiţii pe care Guvernul le va demara pe perioada stării de urgenţă pentru a reporni economia, măsurile care vor fi luate pe perioada stării de urgenţă în agricultură pentru limitarea efectelor secetei şi asigurarea necesarului de hrană pentru populaţie.

"PSD înţelege pe deplin nevoia de a nu pune sub nicio formă în pericol sănătatea oamenilor! În acelaşi timp însă, cred că toţi românii aşteaptă o perspectivă clară de la preşedintele Iohannis şi de la Guvern. Nu vom fi de acord să avem încă o lună pierdută pentru cetăţeni şi pentru economie", a afirmat Ciolacu.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri