SURSE: Iohannis respinge acordul dintre MAI şi BOR. Vela şi Orban au luat singuri decizia. Întâlnire decisivă la Cotroceni

Preşedintele Klaus Iohannis nu a fost consultat de Guvern în legătură cu acordul dintre MAI şi Biserica Ortodoxă privind distribuirea luminii de Paşte, scrie Adevărul. Președintele se opune oricărei măsuri de relaxare socială pe timpul stării de urgenţă, susţin surse politice pentru Adevărul. Astăzi are loc o întâlnire între șeful statului, Ludovic Orban și Marcel Vela, iar decizia ar putea fi întoarsă.

Acordul dintre MAI şi BOR ascunde un interes electoral. PNL se bazează pe voturile electoratului conservator, care a cerut deschiderea bisericilor pentru slujba de Înviere. Ludovic Orban şi Marcel Vela au luat decizia de a încheia un acord cu BOR fără să-l consulte pe şeful statului, care ieri a prelungit starea de urgenţă cu încă 30 de zile.

Preşedintele a cerut insistent ca românii să respecte în continuare măsurile de izolare socială, pentru că România nu a atins încă vârful pandemiei. În schimb, premierul Ludovic Orban şi ministrul de Interne au relaxat, prin înţelegerea cu BOR, decretul prezidenţial. Potrivit juriştilor PNL, acordul cu BOR controvine ordonanţelor militare, deci nu are bază legală.

Miercuri, la Palatul Cotroceni, președintele Klaus Iohannis va avea o şedinţă cu membri ai Guvernului privind măsurile care se impun în contextul prelungirii stării de urgenţă. La finalul şedinţei, şeful statului va susţine o declaraţie de presă.

Citește mai multe pe Adevărul.

Citeste si:
Iohannis: Să investim în viitorul nostru și să reclădim România din...
Iohannis, despre programul de...
Sursa foto: LCV / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri