Vela: Virusul nu se odihnește, adică nu stă relaxat că vine 15 mai

Ministrul de Interne, Marcel Vela, spune că românii au dat dovadă de rsponsabilitate în minivacanța de 1 Mai și că speră că după 15 mai vor exista premise pentru o ridicare treptată a restricțiilor. El avertizează însă că „virusul nu se odihnește”, scrie Digi24.ro.

„Românii au fost foarte conștiincioși în perioada sărbătorilor pascale. Pot spune că și acum, în week-end-ul acesta de 1 Mai au fost la fel de responsabili, lucru pentru care le mulțumesc tuturor”, a spus ministrul la RFI.

„Există șansa și perspectiva ca din 15 mai să se relaxeze unele lucruri, pentru că fiecare își dorește acest lucru, inclusiv eu, ca să fiu sincer”, a adăugat Vela.

Citește și Dancă: Este clar că evoluția epidemiei ne arată că nu trebuie să ne grăbim cu măsurile de relaxare

„Problema este - și fac un apel la toată lumea că în următoarele două săptămâni, 14 zile, virusul nu se odihnește, adică nu stă relaxat că vine 15 mai și noi vom avea relaxări de anumite activități sau anumite acțiuni. În contextul acesta, este extrem, dar extrem de important ca în următoarele două săptămâni să nu avem o evoluție crescută a bolii în România, a cazurilor care se vor înregistra pe statistica din țara noastră”, a mai spus el.

Citeste si:
Marcel Vela cere autorităților să grăbească evaluarea pagubelor...
Vela: Autorităţile să...

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Citește și
Gabriela Firea, depășită în sondajul Inscop de Nicușor Dan cu aproape 9 puncte
Setari Cookie-uri