Un obiectiv fundamental al planului de relansare economică este creșterea masivă a investițiilor publice în toate tipurile de infrastructură. Practic, un proiect de reconstrucție a României, a declarat Klaus Iohannis în cadrul unei conferințe de presă susținută după o întâlnire cu mediul de afaceri din România.

”Produsele românești de calitate reprezintă, la rândul lor, o resursă pe care o vom promova mult mai bine și vom susține investiții semnificative în sectoare economice de interes strategic, cum sunt agricultura și industria alimentară sau securitatea energetică. Modernizarea și digitalizarea administrației care, atenție, au început deja de acum, vor continua la fel de puternic”, a precizat Iohannis.

Citește și Își va reveni economia României anul acesta? Ce explicații are ministrul Finanțelor

Șeful statului a punctat faptul că eforturile Guvernului și ale președinției se vor concentra pe redeschiderea graduală a sectoarelor economice unde sunt impuse restricții, identificând împreună cu partenerii de dialog social măsurile necesare pentru o reluare a activităților economice în condiții de siguranță pentru toți angajații.

”Pericolul nu a trecut și nu există semne care să ne arate că virusul va dispărea de la sine într-un orizon de timp apropiat. Din acest motiv, se va realiza gradual redeschiderea activității în sectorul restaurantelor, hotelurilor și a serviciilor, cu respectarea unor măsuri de protecție sanitară”, adaugă Iohannis.

Citeste si:
Zuckerberg: Companiile de "social media" nu trebuie să fie...
Mark Zuckerberg: Companiile...

Citește și Vaccin COVID-19: Câți bani dă România la teledonul UE, organizat pentru găsirea lui

Acesta a reiterat spusele reprezentanților din Guvern cu privire la susținerea în continuare a unor măsuri precum acordarea șomajului tehnic, dar și introducerea unor noi măsuri privind munca flexibilă, ce vor permite reluarea activității sectoarelor afectate direct sau indirect, cu obiectivul păstrării locurilor de muncă. De asemenea, continuarea schemelor de ajutor de stat, precum IMM Invest și realizarea unor noi inițiative dedicate companiilor mari afectate de criză se află printre prioritățile sale și ale Guvernului.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Citește și
VIDEO Moțiunea simplă împotriva ministrului Vela, adoptată
Setari Cookie-uri