PSD consideră că masca n-ar trebui să fie obligatorie în starea de alertă, cel puţin pentru anumite categorii, precum copiii, a declarat purtătorul de cuvânt al social-democraţilor, senatorul Lucian Romaşcanu. Acesta a spus că PSD vrea să evite „abuzurile” instituite prin obligaţia de a purta mască în timpul stării de alertă.

„Vom vota starea de alertă. Este un gest de responsabilitate firesc, dar există în acest moment în comisii propuneri de diferite amendamente. Fondul legii este important. Oamenii trebuie să înțeleagă că distanțarea și măsurile de autoprotecție sunt cele mai importante.

În schimb, vrem să evităm abuzurile. Unul din ele este portul măștii. N-a fost obligatoriu în starea de urgență. Este obligatoriu în starea de alertă. Plecând de la necesitatea portului măștii, sperăm ca Guvernul să și asigure disponibilitatea acestora și gratuitatea lor pentru persoanele care sunt în situații financiare limită”, a declarat, marţi, Lucian Romaşcanu, în cadrul unei conferinţe de presă la sediul PSD, scrie Digi24.

Vezi și: În Capitală au apărut primele automate vending cu măști și dezinfectant, în cele mai aglomerate zone

El spune că „este evident că ele trebuie purtate ca mijloc de protecție al celorlalți, din studiile pe care le-au făcut diverse instituții, spitale, universități din lume”.

Citeste si:
VIDEO Moțiunea simplă împotriva ministrului Vela, adoptată
VIDEO Moțiunea simplă...

„S-a dovedit că portul măștii limitează transmiterea din partea unui potențial purtător al virusului și atunci în spații închise și în mijloace în transport în comun cred că ele sunt necesare”, a afirmat Romaşcanu.

Te poate interesa și: Ce spun farmaciștii despre măștile de protecție, înainte ca ele să devină obligatorii în spații publice

Însă, reprezentantul PSD consideră că măştile „nu trebuie să fie totuși impuse elevilor, copiilor, pentru că tot aceleași studii spun că le fac mai mult rău, decât bine”.

„În măsura în care există informații din partea autorităților competente care să ne certifice că anumite categorii au nevoie de excepție, acestea vor fi exceptate. Amendamentele sunt în discuție în comisii”, a afirmat purtătorul de cuvânt al PSD.

Citeste si:
EXCLUSIV | Promoții și distanță socială la terasele City Grill de...
EXCLUSIV | Deschiderea...

Sursa foto: Unsplash

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Citește și
Ziua de sărbatorire a comunității maghiare în România mai are de așteptat
Setari Cookie-uri