Ludovic Orban a anunţat că România ar urma să beneficieze în perioada următoare de o sumă cuprinsă între 3 şi 5 miliarde de euro, bani europeni, după ce Consiliul UE a aprobat un regulament care va pune în practică programul SURE.

"Consiliul Uniunii Europene a aprobat un regulament care va pune în practică aşa-numitul program SURE. Este vorba de un program prin care Uniunea Europeană ajută statele membre, măsurile active de ocupare a forţei de muncă. Practic, putem spune astăzi că România are garanţia că va beneficia de finanţare de la nivel european pentru a putea pune în practică măsurile de ocupare care au fost gândite de Guvernul României, măsuri care vin atât în sprijinul angajaţilor, cât şi în sprijinul angajatorilor", a declarat Ludovic Orban, la Palatul Victoria, potrivit Agerpres.

El adaugă că "prin intermediul acestui program, ţările membre pot să acceseze sume importante de bani, cu condiţia oferirii unor garanţii. În ceea ce priveşte România, România trebuie să ofere o garanţie de până la 400 de milioane de euro şi va beneficia, conform calculelor noastre, sigur, în funcţie de mecanismul de repartiţie a fondurilor respective, de o sumă între trei miliarde de euro şi cinci miliarde de euro, suma totală care va fi folosită în acest program fiind de 100 de miliarde".

Ludovic Orban a reamintit că Guvernul a prevăzut un set de măsuri extrem de importante de susţinerea angajaţilor şi a angajatorilor în perioada care va urma.

Citeste si:
Orban, amendat pentru fumat şi nepurtarea măştii în spaţii închise
Guvern: Premierul Orban a...
Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Citește și
Surse: Alegerile locale au loc pe 27 septembrie - parlamentarele, pe 6 decembrie
Setari Cookie-uri