Ludovic Orban, preşedintele partidului Forţa Dreptei, afirmă că în România criza energetică este provocată de Guvern, pe care îl cataloghează "incapabil" și a enumerat o listă întreagă de motive pentru care crede că Executivul este de vină pentru situația actuală.

„Criza energetică din România este provocată de guvern.

  • Pentru că nu ia măsuri de creștere a producției de energie ( deși puterea instalată este de 18.306 MWh se produc maxim 7.200 MWh).
  • Pentru că instituțiile guvernamentale blochează sau întârzie investiții private în energie verde de aproape 5.000 MW.
  • Pentru că instituțiile guvernamentale blochează finalizarea a 17 obiective de investiții hidroenergetice cu o putere instalată de peste 800 MW.
  • Pentru că guvernul derulează în ritm de melc programul Casa Verde Fotovoltaice ( mai puțin de 4.000 de dosare aprobate într-un an din 45.000 de solicitări ).
  • Pentru că guvernul s-a împotmolit în toate proiectele de investiții derulate de companiile de stat pentru a crește producția de energie ( vezi centralele pe cogenerare de la Iernut, Halânga, Constanța, Mintia, reactorul 3 și 4 de la Cernavodă etc.).
  • Pentru că guvernul refuză să sprijine producția de energie prin aplicarea unor invenții românești care pot asigura producția de energie din deșeuri sau din biomasă.
  • Pentru că blochează pe cei care vor să devină prosumatori prin investiții proprii.

Toate balivernele guvernanților pe tema crizei energetice sunt apă de ploaie. Suntem obligați să plătim cele mai mari prețuri la energie doar pentru că suntem conduși de un guvern incapabil. Asta în condițiile în care România este pe locul 3 în Europa din punct de vedere al independenței energetice și are la dispoziție miliarde de Euro fonduri nerambursabile pentru investiții în energie”, a scris politicianul pe pagina sa de Facebook.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri