Parlamentul a votat numirile la ASF, ANRE și Consiliul Legislativ

Parlamentul a votat numirile în funcții de conducere la șefia ASF, un post de vicepreședinte și doi membri ANRE și doi președinți de secție la Consiliul Legislativ.

ASF - Nicu Marcu, candidatul propus de PNL, a fost numit preşedinte - membru executiv al Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), cu votul a 340 de parlamentari, 20 fiind "împotrivă", exprimat în cadrul şedinţei Camerelor reunite. Marcu îşi va începe mandatul pe locul devenit vacant prin demisia lui Leonardo Badea, scrie Agerpres.

ANRE - Parlamentul a aprobat numirea lui Mircea Man în funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei. De asemenea, parlamentarii au aprobat şi numirea lui Marian Neacşu şi Valeriu Steriu ca membri în Comitetul de reglementare al ANRE. Cei trei au fost selectaţi pentru aceste funcţii de comisiile parlamentare pentru industrii, economică şi pentru energie.

Consiliul Legislativ - Plenul Parlamentului i-a numit pe Toni Greblă şi Mariana Moţ ca preşedinţi la Secţia de drept privat, respectiv la Secţia de drept public din cadrul Consiliului Legislativ.

Legea 73/1993 pentru înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Consiliului Legislativ prevede că pot fi numite preşedinţi de secţie persoane care au cetăţenia română şi domiciliul în ţară, pregătire juridică superioară, o bună reputaţie profesională şi morală şi o vechime în activitatea juridică de cel puţin 15 ani.

Citeste si:
ASF: Asigurarea RCA, valabilă şi în format electronic
ASF: Asigurarea RCA, valabilă...
Citeste si:
8 remedii pentru ameliorarea durerii in gat
8 remedii pentru ameliorarea...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri