Clotilde Armand, candidata Alianței USR-PLUS la Primăria Sectorului 1 din București, promite într-un interviu acordat wall-street.ro în cadrul proiectului editorial „Alegeri locale 2020: promisiuni versus așteptări”, că strategia de dezvoltare a sectorului va pune capăt politicii de haos urban, contractelor umflate și unei administrații cu pile.

Wall-street.ro: Care sunt planurile și ce priorități aveți pentru Sectorul 1?

Clotilde Armand: Stop contractelor « umflate » din bani publici – Schimbăm direcția spre investiții masive: cel puțin 40% din bugetul Sectorului 1 să se regăsească în investiții pentru comunitate;

Stop unei administrații cu «pile» – Primăria să fie deschisă spre locuitori: transparență în cheltuieli, transparență în decizii, servicii publice și externalizate de calitate;

Sprijin pentru investitori pentru a impulsiona o economie locală puternică, bazată pe tehnologii noi, sprijin pentru investitorii imobiliari cu planuri de dezvoltare coerente și proiecte de reabilitare urbană;

Proiecție spre viitor, o strategie de dezvoltare a sectorului care să pună capăt politicii de haos urban, asaltului spațiilor verzi, lipsei de viziune privind contribuția Primăriei S1 la reformarea sistemului de transport și a sistemului medical din București.

Wall-street.ro: Care ar fi primele trei lucruri pe care le-ați schimba/îmbunătăți în Sectorul 1?

Clotilde Armand: Este dificil să discuți doar despre trei lucruri.

Avem nevoie de investiții masive în sănătate - un spital real și construit la standarde înalte, nu o machetă expusă în holul primăriei sau un spot video cu randări 3D difuzat la televiziuni înainte de campania electorală.

Infrastructura este la pământ. Avem primăria cea mai bogată din țară și avem cele mai multe străzi neasfaltate din București.

Avem nevoie de școli mai sigure și reabilitate. Mai puțină birocrație și mai multă digitalizare. Sunt foarte multe lucruri care trebuie realizate.

Wall-street.ro: Cine va face parte din echipa de consilieri?

Clotilde Armand: Am alături de mine o echipă de oameni harnici, oameni care s-au săturat să stea pe margine și au ales să se implice în acest proiect. Vă dau un exemplu: colegul meu Oliver Păiuși - economist şi antreprenor, cu peste 10 ani de activism civic ȋn urbanism şi mediu.

Din 2016 sunt consilier local al Primăriei Sectorului 1, lider al consilierilor USR Sector 1 și Secretar al comisiei de urbanism.

În comisia de urbanism, din care face parte, numărul aprobărilor date de primărie pentru cazuri conținând derogări de la lege s-a redus cu 65%.

În calitate de consilier local a luptat în zeci de situații de ilegalități din domeniul urbanismului, acceptate de către primărie. Oliver Păiuși este propunerea noastră pentru funcția de viceprimar al Sectorului 1.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri