Cum se va desfășura votul: Masca jos pentru identificare

Raed Arafat a declarat că dacă o persoană vine la secția de votare și nu are mască, va putea obține una acolo. De asemenea, pentru verificarea identității alegătorului, acesta își va da masca jos, după care și-o va pune la loc. Șeful DSU a precizat că cei din comisia electorală a secției vor putea să interzică unei persoane să voteze dacă nu are mască sau dacă refuză să se identifice.

“La nivelul secțiilor de vot urmează să fie stabilite prin ordin al ministrului Sănătății, împreună cu MAI și cu avizul AEP. Regulile vizează accesul, modul în care se va desfășura votul. Exemple: Obligativitatea dezinfectării mâinilor la intrarea în secția de vot și la ieșirea din secție. Cartea de identitate va fi introdusă de alegător în sistemul informatic. Va fi instruit cum să o facă. Doar cei care au buletine vechi, din hârtie, atunci procesarea se va face manual iar operatorul va dezinfecta mâinile înainte și după ce manipulează buletinul respectiv. Portul măștii obligatoriu în secția de vot.

Cel care vine la secție și nu are mască va putea să obțină una, din câte am înțeles, dar recomandarea e să vină cu mască de acasă.

Pentru semnătură se poate veni cu pixul de acasă. Poate e mai bine așa”, a spus Arafat, citat de Digi 24.

Acesta a precizat că regulile privind triajul epidemiologic vor fi stabilite prin odinul ministrului Sănătății.

Citeste si:
Raed Arafat: Părinții să respecte regulile când merg să ia copiii...
Raed Arafat: Părinții trebuie...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Urna mobilă va putea fi solicitată în limita legii și de către persoanele care nu sunt afectate de COVID, dar prima dată va fi planificată să meargă la cei care nu au probleme cu COVID. După aceasta, la sfârșit, va merge la cei care sunt carantinați, izolați la domiciliu sau în spital, a explicat secretarul de stat în MAI.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri