Klaus Iohannis: Sunt politicieni care încă mai cred că oamenii pot fi minţiţi

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că în actuala campanie electorală unii competitori recurg la "tactici retrograde", existând încă politicieni care mai cred că oamenii pot fi minţiţi, în timp ce bugetele locale sunt risipite, iar comunităţile "stagnează în subdezvoltare".

"Mă bucur să constat că, în ciuda condiţiilor mai dificile, campania electorală a fost totuşi una activă. Acest lucru este un câştig pentru democraţia noastră. Am remarcat multe proiecte electorale bune şi salut efortul candidaţilor de a veni în întâmpinarea românilor prin cât mai multe mijloace de comunicare", a afirmat Klaus Iohannis, într-o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni, potrivit Agerpres.

Însă, președintele a subliniat că a văzut şi cum unii competitori încă recurg la obişnuitele lor tactici "retrograde". "Sunt politicieni care încă mai cred ca oamenii pot fi minţiţi, în timp ce bugetele locale sunt risipite, iar comunităţile stagnează în subdezvoltare. Ba, mai mult, aceiaşi politicieni se folosesc de majoritatea pe care o au în Parlament încă pentru a promova tot felul de legi electoraliste, populiste, ştiind foarte bine că sunt inaplicabile în această perioadă de criză sanitară majoră", a spus Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis nu va promulga rectificarea bugetară

Președintele României a mai declarat faptul că nu e momentul prielnic pentru majorarea pensiilor și a salariilor profesorilor. Declarația sa e făcută în contextul în care în 22 septembrie, Parlamentul a aprobat rectificarea bugetului de stat după ce aceasta a fost modificată de PSD. Rectificarea a fost votată de PSD, ALDE, Pro România și UDMR, chiar dacă Guvernul Orban și Florin Cîțu au criticat modificările, în special pe cea care privește mărirea punctului de pensie de la 1.265 la 1.775 de lei.

El a fost întrebat dacă va promulga rectificarea bugetară care privește, printre altele, mărirea pensiilor cu 40%. Acesta a lăsat de înțeles că nu va face acest lucru.

Citeste si:
Iohannis Cum ar putea să guverneze cineva care nu respectă măsurile...
Iohannis acuză PSD: Cum ar...

Citeste mai mult aici.

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri