Este cea de-a doua postare a sefului statului, pe Facebook, pe aceasta tema, dupa ce, joi, in timpul reuniunii Consiliului European de la Bruxelles, Klaus Iohannis a scris pe Facebook, ca se astepta ca Senatul sa incuviinteze cererea de incepere a urmaririi penale in cazul senatorului PNL Varujan Vosganian.

Vineri, presedintele a revenit asupra subiectului, aratand, tot intr-o postare pe pagina de socializare, ca ”procedurile pentru cererile de incuviintare a retinerii, arestarii sau perchezitiei parlamentarilor si cele de efectuare a urmaririi penale pentru ministri si fosti ministri, membri ai Parlamentului, trebuie sa devina mai simple si mai transparente”.

”Reinnoiesc apelul adresat clasei noastre politice de a intelege ca un Parlament tolerant cu coruptia si coruptii nu se va bucura niciodata de respectul si increderea cetatenilor”, a transmis Klaus Iohannis politicienilor. Joi, presedintele Klaus Iohannis a scris, pe Facebook, ca se astepta ca Senatul sa incuviinteze cererea de incepere a urmaririi penale in cazul senatoului PNL Varujan Vosganian, precizand ca votul senatorilor arata ca nu s-a inteles pe deplin necesitatea schimbarii.

Klaus Iohannis: Ma asteptam ca Senatul sa incuviinteze cererea DNA

"Ma asteptam ca Senatul sa incuviinteze cererea DNA de incepere a urmaririi penale in cazul senatorului PNL Varujan Vosganian. Votul senatorilor arata ca nu s-a inteles inca pe deplin necesitatea schimbarii pentru care am pledat atat la consultarile cu partidele politice parlamentare, cat si in recentul discurs tinut in plenul Parlamentului", a transmis presedintele Klaus Iohannis, aflat la Bruxelles, la reuniunea informala a Consiliului European.

Citeste si:

"In fata justitiei, nu exista decat o singura masura: respectul fata de lege, indiferent de persoana sau functie", a mai scris Klaus Iohannis. Senatul a respins, joi, solicitarea Parchetului General de incuviintare a inceperii urmaririi penale impotriva senatorului PNL Varujan Vosganian, fiind inregistrate 71 de voturi "impotriva", 56 de voturi "pentru", 5 voturi fiind anulate. Votul a fost secret, cu bile.

Deputatul PNL Cristina Pocora a declarat vineri ca senatorul Varujan Vosganian ar trebui sa faca ”un pas in afara PNL” dupa ”incidentul” de la votul din Senat care a dus la respingerea solicitarii DIICOT, motivand ca situatia afecteaza imaginea partidului.

”Noi in Camera Deputatilor am incuviintat de fiecare data, indiferent de persoana, de partidul din care provine si de discursul sustinut de la tribuna, ridicarea imunitatii parlamentarilor si mi se pare regretabil ca acum Senatul are aceasta abordare in cazul domnului Varujan Vosganian. Corect fata de PNL si de atitudinea sa de pana acum in privinta solicitarilor justitiei ar fi, din punctul meu de vedere, ca domnul Varujan Vosganian sa faca un pas in afara PNL. Altfel, toti parlamentarii liberali si intreg partidul vom fi afectati de incidentul din Senat, iar acest lucru nu este corect fata de imaginea PNL”, a declarat Cristina Pocora.

Sursa foto: Facebook / Klaus Iohannis