Peste 1.880 de cereri pentru urna mobilă au fost înregistrate la Biroul Electoral Judeţean Covasna, 48 dintre acestea fiind depuse de persoane diagnosticate cu COVID-19, scrie Agerpres.

Cele mai multe cereri au venit din staţiunea Covasna şi localităţile Băţani, Brăduţ, Cernat, Ghelinţa, Turia şi Zagon, în fiecare dintre acestea fiind înregistrate peste 100.

Preşedintele Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Covasna, judecătorul Jenică Chiper, a declarat că au fost pregătite 500 de combinezoane de protecţie pentru persoanele care vor merge cu urna mobilă la alegătorii bolnavi sau suspecţi de COVID-19, care au solicitat să voteze.

"Sunt 11 localităţi în care se va merge cu urna mobilă la persoane diagnosticate cu COVID-19 (...) Echipele au primit instrucţiuni, vor începe deplasarea mai întâi la persoanele care nu suferă de COVID şi după ce termină vor merge şi la cele cu COVID", a declarat Jenică Chiper.

Pentru alegerile locale din acest an, Miniserul Sănătății a achiziționat aproximativ 11 milioane de mănuși, 5.300.000 de măști și circa 40.000 de litri de dezinfectant. Aceste materiale au fost distribuite în secțiile de vot din întreaga țară.

În România sunt așteptați 19.004.986 de alegători în 18.793 de secții de vot, candidații fiind în număr de 256.042.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri