Marcel Ciolacu, despre situația de la Sectorul 1: Vom face plângere la Parchetul General

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, va depune plângere la Parchetul General, cu referire în special la situaţia de la Sectorul 1, spunând că "sunt zeci de încălcări" ale legislaţiei electorale, transmite Agerpres.

"Oricum, e curios. Unde a câştigat PNL, se acceptă renumărarea, unde depune PSD solicitare, nu se acceptă. E destul de curios. Dar ştim ca azi noapte n-au dat nicio Ordonanţă să desfiinţeze instanţele de judecată. Sunt zeci de încălcări. Am şi spus: aceste decizii au fost luate de preşedinte. Cum se poate ca într-o cameră să fie observatori numai de la un partid politic şi candidatul unui partid politic şi preşedintele Biroului Electoral şi să nu fie niciun reprezentant? Şi ce au făcut acolo? Să ne explice. Am înţeles că a fost o renumărare, să ne arate procesul verbal de renumărare semnat de toţi membrii Biroului Electoral", a declarat Ciolacu la sediul PSD.

Întrebat dacă, procedural, se va îndrepta către un Parchet, cu o plângere, Ciolacu a spus: "Categoric că vom face plângere la Parchetul General".

"Am văzut că doamna candidat al USR are o singura problemă - de ce a existat acea cameră, în toată clădirea au fost camere şi preşedintele BEC a dispus acoperirea lor", a adăugat liderul PSD.

El a menţionat că are o întâlnire cu reprezentanţi ai conducerii PSD şi cu avocaţii, în care se vor lua o serie de decizii.

Primarul Dan Tudorache a anunţat, joi, că va cere BEC reluarea alegerilor locale în Sectorul 1, pe motiv de fraudă, susţinând că s-a scos un sac cu voturi din camera de depozitare de la Biroul Electoral, deşi acest lucru nu este permis.

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri