VIDEO | Aproape toți miniștrii Cabinetului Orban candidează la alegerile parlamentare

La alegerile parlamentare din 6 decembrie candidează toţi miniştrii cabinetului condus de Ludovic Orban, cu excepția ministrului fondurilor europene, Marcel Boloş, şi a ministrului de externe, Bogdan Aurescu. De asemenea, pe liste sunt și mai mulți secretari de stat, scrie Digi24.

„Dintre miniştri, candidează toţi miniştrii, cu două excepţii: domnul Marcel Boloş - dumnealui este liberal, dar este preot misionar şi nu poate ocupa funcţia de deputat, pentru că preferă să slujească - şi domnul Aurescu, care este diplomat de carieră, unde nici nu am discutat. În rest, toţi miniştrii sunt candidaţi”, a anunțat Ludovic Orban, după ședința conducerii partidului.

Ludovic Orban a precizat că listele de candidaţi propuse de filialele judeţene au fost validate „aproape în unanimitate”.

El a precizat că ministrul apărării, Nicolae Ciucă, a cărui înscriere în partid o anunțase ceva mai devreme, este pe locul 1 la Senat din partea organizației de la Dolj.

Tot de la Dolj candidează, pentru Camera Deputaților, ministrul tineretului şi sportului, Ionuţ Stroe.

Citeste si:
Ședinta Guvernului: rectificări bugetare - pe ordinea de zi
Ședinta Guvernului:...

La organizația din București, lista pentru Camera Deputaților este deschisă de însuși Ludovic Orban, urmat de Violeta Alexandru, ministrul muncii. Pe listă se află și Mara Mareș, liderul organizației de tineret a PNL. Pentru Senat, lista de la București este deschisă de ministrul finanțelor Florin Cîțu, urmat de Sorin Câmpeanu, în timp ce ministrul educației, Monica Anisie, este pe locul 3.

Și secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase, este candidat la Bucureşti.

După ce a candidat fără succes la alegerile locale în Vrancea, ministrul dezvoltării, Ionuţ Ştefan, a fost plasat în fruntea listei organizației județene pentru Camera Deputaţilor. Tot la Vrancea candidează și şeful Cancelariei, Ionel Dancă, al doilea pe listă.

Daniel Constantin, vicepreşedinte al PNL, va candida în deschiderea listei de la Argeş. Ludovic Orban a subliniat că fostul aliat al lui Ponta și Tăriceanu a avut un rol important la votul de învestire a Guvernului.

Ludovic Orban a spus că obiectivul PNL la alegerile parlamentare este câştigarea scrutinului, urmând să fie stabilit atât un obiectiv la nivel naţional, cât şi câte unul pentru fiecare filială judeţeană în parte.

Citeste si:
Orban: Cetățenii din localitățile carantinate vor putea vota în 6...
Orban: Cetățenii din...

.

Sursa foto: Guvernul României

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri