PNL anunță că nu va participa la ședința Senatului în care se votează proiectul „Fără penali în funcții publice”

Alina Gorghiu, senator PNL, a anunțat că Partidul Național Liberal va boicota ședința de azi a Senatului, ședință în cadrul căreia se votează proiectul „Fără penali în funcții publice”. Totuși, a menționat că există o excepție pentru care intră PNL.

„Vreau să vă comunic poziția pe care senatorii o vor avea astăzi cu privire la plenul convocat fizic de PSD. După cum știți, senatorii PNL au încercat să gireze această majoritate toxică a PSD, motiv pentru care astăzi am decis să nu participăm, să nu girăm acest plen fizic pe care PSD l-a convocat având doar două motive de desfășurare:

1. PSD dorește să-și schimbă componența Biroului Permanent al Senatului încât să aibă majoritatea lor și să poată pună pe ordinea de zi toate atrocitățile de proiecte pe care le visează noaptea.

2. Doresc să respingă cererea de reexamniare formulată de Președintele României pe proiectul care prevede amânarea alegerilor la o dată anterioara. PNL, în mod consecvent, a susținut că nu dorim amânarea Alegerilor Parlamentare pentru că votul înseamnă un act de democrație, un nou Parlament legitimat de votul electoratului, înseamna un parlament care să aibă o altă majoritate decât cea toxica pe care PSD o are în acest moment.” a declarat Alina Gorghiu, senator PNL.

Ea a spus că, dacă nu se va întocmi cvorumul pentru ședință, PNL va intra la ședință și va vota pentru inițiativa „Fără penali în funcții publice”.

Citeste si:
Ciolacu: Abuzul de putere a devenit o practică pentru politicienii...
Marcel Ciolacu, despre...

„Dacă la ora 14 vom constata că numărul de senatori este necesar pentru a se derula ședința fizic, iar proiectul numit „Fără penali în funcție”, care deși nu are raport, va fi solicitată să se dezbată în plen, PNL va intra la acest vot pentru a nu compromite șansele acestei inițiative.”

Gorghiu le-a mai transmis celorlalți colegi din Senat să „nu cadă în capcana PSD” și să nu participe la această ședință.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri