Când se vor vaccina președintele și miniștrii

Administraţia Prezidenţială, guvernul şi alte instituţii vor intra în a doua fază de vaccinare anti-COVID, a declarat preşedintele Klaus Iohannis. El a precizat că până la finalul primăverii ar fi posibil să se termine prima rundă de imunizare pentru toată populaţia.

„În prima linie intră personalul medical, persoanele care au boli despre care ştim că agravează această boală provocată de noul coronavirus şi personalul esenţial. Doar în tranşa a doua intră Administraţia Prezidenţială, Guvernul şi aşa mai departe şi eu cred că lucrurile sunt bine gândite în această strategie de vaccinare”, a precizat Klaus Iohannis, după vizita la Call center-ul Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti.

Președintele a menţionat că de vaccinare se vor ocupa atât medici civili, cât şi militari.

„Avem o echipă tânără foarte hotărâtă şi foarte bine pregătită care a lucrat la această strategie de vaccinare care se va ocupa şi de punerea în practică a acestei strategii. Sigur, în principal, vor fi medici şi civili şi militari, va fi personalul care sprijină - asistente, înregistratori, fiindcă toate aceste acte trebuie înregistrate. Este nevoie de mii de oameni şi, probabil, vom avea nevoie şi aici de voluntari. Am discutat chiar cu reprezentantul studenţilor de la medicină şi mi-a spus că ei sunt pregătiţi să vină să facă voluntariat şi în campania de vaccinare, iar Ministerul Sănătăţii va organiza toate aceste lucruri”, a explicat şeful statului.

Citeste si:
Klaus Iohannis: Mă bucur să văd că se schimbă atitudinea față de...
Klaus Iohannis: Mă bucur să...
Sursa foto: Agerpres foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri