Nicușor Dan: Persoanele carantinate pot cere urna mobilă pentru a vota

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, spune că persoanele aflate în carantină sau în izolare pot solicita, în cursul zilelor de vineri sau sâmbătă, urna mobilă pentru a vota la alegerile parlamentare care au loc pe 6 decembrie, scrie Agerpres.

El a informat, într-o postare pe Facebook, că solicitările se pot face pe 4 decembrie la Biroul Electoral Municipal sau la Oficiile electorale ale sectoarelor, prin e-mail, fax sau pot fi depuse fizic prin intermediul unei alte persoane, iar sâmbătă, între orele 18,00 şi 20,00, doar la secţia de vot, prin depunere fizică prin intermediul unei alte persoane. Solicitanţii trebuie să transmită o cerere şi dovada carantinării sau izolării.

Cererea se formulează astfel: "Subsemnatul/a ..., cu domiciliul ..., adresa de carantinare/izolare ..., CNP ..., solicit urnă mobilă pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020. Ataşez dovada de carantinare/izolare". Eventual, se poate menţiona secţia de vot apreciată ca fiind cea mai apropiată.

"Am avut în această dimineaţă o şedinţă de organizare cu reprezentanţii Prefecturii şi ai primarilor de sector, astfel încât toate persoanele carantinate şi izolate să îşi poată exercită votul. Sunt aproximativ 35.000 pe persoane în această situaţie în Bucureşti", a precizat edilul general.

Citeste si:
Alegeri parlamentare 2020: Care sunt rezultatele finale
Alegeri parlamentare 2020:...
Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri